Conferinta Internationala a Directorilor Financiari - Proiecte de Parteneriat Public - Privat, 15- 16 februarie 2012

3 februarie 2012

Mecanismele de constructie financiara a proiectelor in sistem de Parteneriat Public-Privat (PPP), analiza principiilor de profitabilitate, evaluarea riscului precum si un studiu de caz pe proiecte ale Guvernului Romaniei, cu valori cuprinse intre 20 de milioane si 2 miliarde de euro, vor fi dezbatute public, cu participarea senatorului Sorin Fodoreanu, initiatorul legii PPP si a Directorului General al Unitatii Centrale pentru Coordonarea PPP din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihai Prisacariu, pe 16 februarie 2012, la Howard Johnson Grand Plaza / Bucuresti.

Evenimentul are loc in cadrul sesiunii speciale dedicate PPP organizate de Forum Invest cu ocazia celei de-a 3-a editii a Conferintei Internationale a Directorilor Financiari (15-16 februarie 2012 / Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti).


„Parteneriatul Public – Privat trebuie sa propuna business-uri interesante, cu margini de profit mari si trebuie sa uneasca Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova – toate cele 14-16 state din Europa de Sud-Est. Toti avem nevoie de dezvoltare, impreuna.

Autostrada Comarnic-Brasov, de peste 3 miliarde de euro, este la fel de importanta ca si autostrada spre Ucraina.

Canalul Bucuresti - Giurgiu, de peste 1 miliard de euro, este la fel de important ca si podurile peste Dunare, spre Serbia si Bulgaria.

Spitalele cu investitii de peste 150 de milioane de euro pentru unul singur – cifra inmultita cu 14 tari si inmultita cu cate 10 spitale pentru fiecare tara - arata ca in domeniul medical Parteneriatul Public-Privat in Europa de Sud-Est depaseste 25 de miliarde de euro.


Nu putem altfel contrabalansa fuga capitalurilor spre Asia si BRIIC”, declara Bogdan Popovici, Presedinte Forum Invest.

Forum Invest, impreuna cu Guvernul Romaniei prin Unitatea Centrala de Coordonare a Parteneriatului Public - Privat, Confederatia Patronala din Industrii, Servicii si Comert (CPISC) si cu sprijinul initiatorilor legii PPP din cadrul Senatului Romaniei continua astfel, in cadrul Conferintei Internationale a Directorilor Financiari programul de trei ani dedicat promovarii legii Parteneriatului Public Privat, lansat pe 20 decembrie 2011.


„In 2012, Forum Invest va relua public in fiecare luna dialogul despre Parteneriatul Public-Privat. Argumentele pro si contra legii Parteneriatului Public-Privat nu trebuie sa umbreasca NEVOIA mai mult decat urgenta de finantare a marilor proiecte de dezvoltare. Avem nevoie de investitori de mare anvergura, care sa nu uite Romania, sa nu uite Europa de Sud-Est”, declara Presedintele Forum Invest.

Conferinta Internationala a Directorilor Financiari, aflata la cea de-a 3-a editie anuala, este organizata de Forum Invest in colaborare cu ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) – cea mai mare organizatie profesionala care certifica activitatea expertilor financiari.


O atentie speciala va fi acordata in cadrul evenimentului din 15-16 februarie si managementului financiar al proiectelor finantate din fonduri europene, politicilor fiscale in agricultura romaneasca, mecanismelor de restructurare financiara si insolventa, modalitatilor de relansare a finantarii in sectorul imobiliar.

 

Comisarul General al Garzii Financiare - Arpad Csaba Ladanyi, Seful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat din Republica Moldova - Nicolae Platon, Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania - Horia Neamtu, Presedintele Asociatiei Auditorilor Interni din Romania - Ruxandra Bilius, Presedintele Fondului Roman de Contragarantare - Ioan Hidegcuti, Presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania - Arin Stanescu si-au anuntat participarea la eveniment.


Forum Invest este cel mai important organizator de evenimente internationale de business din Romania si unul dintre cei mai prestigiosi din Europa.

In cei peste 13 ani de functionare, peste 6.000 de personalitati politice, oameni de afaceri, lideri de opinie, analisti si jurnalisti din toata lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate in peste 20 de locatii din toata lumea.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro