Componente ale unei vieti amoroase sanatoase

In ciuda faptului ca suntem inconjurati de notiuni populare despre sex, poate fi dificil sa descifram sexualitatea sanatoasa si sa diferentiem comportamentele sexuale adecvate si asteptarile nerealiste care ne pot impiedica viata iubirii sau ne pot determina sa ne simtim inadecvati. Sexualitatea este mult mai mult decat actul sexului - este o experienta de legatura emotionala pentru cupluri si duce la o multitudine de beneficii psihologice, mentale, fizice si conjugale. Sexul a fost legat de impulsuri ale sistemului imunitar, stari de spirit mai fericite, scaderea depresiei si niveluri mai mici de stres, precum si ameliorarea durerii (datorita eliberarii endorfinelor si oxitocinei). Cuplurile care intretin o relatie sexuala beneficiaza, de asemenea, de o intimitate sporita. Din pacate, sondajele arata ca barbatii si femeile au in mod obisnuit ingrijorari cu privire la sanatatea sexuala. Se intreaba ce este normal si cum se compara viata lor sexuala cu a celorlalti.

Cercetarile constata, de asemenea, ca 50-55% dintre cuplurile casatorite intampina probleme sexuale. Furia, rusinea, tensiunea, secretul si anxietatea pot inhiba cu usurinta dorinta sexuala in relatii si pot crea disfunctii sexuale. Sexul devine nesanatos atunci cand exista anxietate ridicata si evitare, jena si frustrare. Vinovatia si vina intervin, de asemenea, cu satisfactia sexuala in relatii.

Asteptarile nerealiste expuse de societate diminueaza si calitatea experientelor sexuale. De exemplu, multi barbati se lupta cu anxietatea si presiunea performantei, deoarece cred ca ar trebui sa fie imediat pregatiti pentru sex. Aceasta este o conceptie gresita uriasa, ceea ce duce la faptul ca barbatii isi pun la indoiala barbatia lor si femeile care se asteapta ca partenerii lor sa fie gata pentru sex in orice moment.

Cum evaluam ce este sexul sanatos?

Desi sexualitatea si asteptarile conexiunii pot diferi in functie de convingerile tale religioase, personalitatea si mediul cultural, iata cinci indicatori cheie ai experientelor sexuale sanatoase pentru cuplurile din viata reala.

1. Sexul este descris ca fiind mult mai mult decat actul in sine si implica atingere fizica, afectiune, intimitate, joaca, dorinta si placere. In timp ce multi definesc sexul doar ca act sexual, acest lucru creeaza, in cele din urma, o bariera pentru alte experiente sexuale satisfacatoare si face ca unele cupluri sa intretina relatii sexuale sau deloc.

2. Ambii parteneri sunt dispusi sa initieze experiente sexuale si sa se simta doriti. Desi este nerealist sa presupunem ca ambii parteneri vor atinge un orgasm in fiecare experienta sexuala, sexul este in general privit ca o experienta pozitiva si este dorita reciproc. Desi sexul nu poate fi dorit zilnic, nu este evitat si este bine integrat in relatie in moduri spontane si satisfacatoare.

3. Ambii parteneri au dreptul sa spuna "nu" sexului si sunt confortabili vorbind deschis despre preferintele sexuale. Dorintele si fanteziile sunt explorate si discutate. Nu exista nicio judecata cu privire la nevoile si preferintele specifice si fiecare partener se simte validat. Puteti folosi o jucarie pentru a intensifica placerea si a va concentra asupra orgasmului. Partenerul tau o poate face pentru tine in timp ce te odihnesti si te relaxezi. De asemenea, incearca sa folosesti vibratorul pentru a stimula alte zone ale corpului tau (vezi jucarii sexuale pentru cupluri pe https://esexshop.ro/info/jucarii-sexuale-cupluri).

4. Afectiunea si atingerea fizica sunt apreciate in interiorul si in afara dormitorului. Giugiuleala, frecarea pe spate, masajele, sarutul, mainile si alte dovezi de afectiune apar in mod regulat, fara presiunea sexului si nu sunt legate doar de evenimente sexuale mai starnitoare.

5. O viata sexuala satisfacatoare duce la cresterea libidoului si la experiente sexuale mai satisfacatoare in viitor. Cuplurile sunt dispuse sa se confrunte si sa lucreze orice la problema care interfereaza cu o viata sexuala sanatoasa fara sa dea vina unul pe celalalt. Sunt recunoscute afectiunile fizice, problemele medicale sau de sanatate mintala si problemele de imbatranire care influenteaza o functionare sexuala sanatoasa. Cuplurile se pot baza pe modalitati distractive si creative de a face sexul gestionabil si plin de satisfactii. Ei inteleg ca alte repere, decizii si tranzitii ale relatiilor (cum ar fi un copil) pot incorda sau modifica relatia lor sexuala, dar ambii parteneri nu renunta la sex si raman deschisi la reluarea dorintei sexuale.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Componente ale unei vieti amoroase sanatoase

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro