Compania de Factoring (CF), detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank Viena, a deschis doua birouri de vanzari la Arad si Suceava, care vor atrage circa o treime din clientii noi in 2007 ai firmei si vor accelera ritmul de crestere al afacerii companiei cu 30%, a anuntat sambata CF. Pentru deschiderea celor doua birouri au fost luate in calcul unele criterii, precum numarul de intreprinderi nou-infiintate in aceste regiuni, cifra de afaceri pe regiuni de dezvoltare, dar si recomandarile venite din partea Bancii Transilvania. Birourile din Arad si Suceava se adauga celor doua birouri de vanzari deja existente in Bucuresti si Cluj, se mentioneaza in comunicatul de presa.
Dezvoltarea companiei va fi accelerata in special de finantarea prin factoring a exporturilor romanesti. O alta sursa de dezvoltare va fi reprezentata de companiile straine productive nou-infiintate, care si-au stabilit sediile in regiunile mentionate intr-un numar mare, din motive legate de apropierea geografica, costul fortei de munca sau pretul terenului si al utilitatilor.
"Estimam ca volumul total de factoring din Romania va creste cu 50% in 2007. Numarul companiilor nou-infiintate (start-up) si al intreprinderilor mici si mijlocii (clienti traditionali pentru factoring) este in continua crestere, asa cum este si numarul companiilor care inregistreaza o cifra de afaceri din ce in ce mai dinamica. Pentru aceste companii, factoringul poate fi cea mai usoara si mai utila forma de finantare", a declarat directorul general al Companiei de Factoring, Valentin Chirca.
Compania de Factoring a realizat o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro in primul trimestru al anului 2007. Compania are in momentul de fata 50 de clienti corporativi, din care 80% sunt intreprinderi mici si mijlocii (IMM). O pondere de 70% din portofoliu este reprezentata de industria materialelor de constructii, industria alimentara si industria bunurilor de larg consum. Rata de crestere lunara a cifrei de afaceri este de 9%, iar a numarului de facturi cu plata la termen finantate de Compania de Factoring este de 17%.
Compania de Factoring estimeaza o cota de piata de 10% pentru 2007 si de 15% pentru 2008. Pentru acest an, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 100 -150 milioane euro si atragerea a 100 de noi clienti.
Factoringul reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru intreprinderi mici si mijlocii. Apare, astfel, posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii. De asemenea, factoringul dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate.
Compania de Factoring IFN SA, membra a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizatii specializate la nivel mondial, a fost infiintata in 2006 de Intermarket Bank Viena si de Banca Transilvania, cu o cota de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare. Intermarket Bank Viena, unul dintre fondatorii Companiei de Factoring IFN SA, este lider de piata in Europa Centrala si de Est, avand o cota de piata de 31% si subsidiare in Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania. In anul 2006, Intermarket Bank Viena a inregistrat o cifra de afaceri totala de 5 miliarde euro.
In prezent, pe piata romaneasca, bancile care mai ofera servicii de factoring sunt BRD-Groupe Societe Generale (BRD)Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank (prin ING Commercial Finance), UniCredit, Raiffeisen Bank, ABN Amro Bank, Romexterra.
NewsIn
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro