Comisia Europeana emite un set de reguli economice

Comisia Europeana pare convinsa de ineficienta masurilor de austeritate si pare sa se gandeasca serios la reorientarea politicilor catre stimularea cresterii. Primul pas a fost scaderea ratei dobanzii de catre Banca Centrala Europeana, pana la un minim istoric de 0,5%, dar masura nu a avut un impact major asupra cresterii economice.

Autoritatea vrea sa puna la punct masuri radicale pentru incurajarea cresterii si eliminarea recesiunii. In acest sens va elabora masuri personalizate pentru fiecare stat membru, masuri care sunt anuntate astazi. Ideea principala promovata de Comise face referire la o diminuare a ritmului consolidarii fiscale in conditiile in care cota de incredere a investitorilor in euro a revenit la un nivel normal.

Totusi, multe din guvernele europene sunt pline de datorii, asa ca nu isi vor permite aceasta repornire economica in forta. Pentru aceste cazuri Comisia sugereaza o reformare radicala a modului in care functioneaza economiile indatorate care sa vizeze o mai mare flexibilitate a pietei muncii si o deschidere mai larga catre piata de produse si servicii.

Un oficial al Comisiei Europene a spus pentru CNN „Mesajul principal care se doreste a fi transmis este cel de schimbare, de trecere de la austeritate la reforme structurale.”

Pentru a fi implementate, masurile trebuie sa fie adoptate de catre liderii statelor europene in cadrul unui summit care va avea loc la finalul lunii iunie. Odata adoptate, masurile pot fi implementate, iar primele rezultate sunt asteptate sa apara odata cu elaborarea bugetelor nationale pentru 2014.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro