Colectare deseuri medicale o problema sanitara de maxima importanta

21 ianuarie 2015

Colectare deseuri medicale in deplina cunostinta de cauza

Cand se face o noua angajare, este recomandat ca sa se includa in contractul de munca o clauza specifica prin care angajatul sa fie pe deplin sensibilizat si responsabilizat asupra acestui aspect important al muncii sale.

Pentru a se asigura ca deseurile sunt gestionate in mod corespunzator, este important sa se supravegheze in mod regulat practicile personalului, iar acest lucru se realizeaza printr-un management responsabil al deseurilor medicale sau al membrilor din comisia care gestioneaza aceste deseuri. Ar trebui sa se organizeze in mod continuu si corect sesiuni de formare si sensibilizare pentru ca practicile de tratare si colectare deseuri medicale sa se ridice la cele mai inalte standarde posibile.

Colectare deseuri medicale – riscuri implicate de o gestionare gresita

Pentru a sprijini responsabilul cu aceasta problema si pe membrii comisiei, este necesara o conlucrare regionala si chiar nationala, prin asigurarea asistentei tehnice atat de necesare, astfel incat sa se poata aplica toate procedurile la standardele corespunzatoare.

In timpul manipularii deseurilor, personalul medical precum si cel care asigura aceste servicii poate fi ranit in cazul in care aceste deseuri nu au fost tratate in mod corect. Din acest punct de vedere, obiectele ascutite sunt considerate una dintre cele mai periculoase categorii de deseuri. Se pot produce leziuni daca ace de seringa sau alte obiecte ascutite nu au fost colectate in ambalaje sigure sau daca aceste ambalaje au fost supraincarcate. In locurile unde sunt depozitate deseurile, si cei care colecteaza gunoiul ar putea intra in contact cu cele infectioase, in timpul derularii activitatilor de reciclare, daca aceste deseuri nu au fost tratate in mod corect sau eliminate.

Colectare deseuri medicale – riscuri pentru populatie

Si publicul larg poate fi infectat, fie direct, fie indirect, putand exista mai multe cai de contaminare. Depozitarea lor in spatii deschise poate avea grave efecte negative asupra populatiei, mai ales in cazul in care se practica reciclarea, iar in unele tari in curs de dezvoltare o problema foarte serioasa o reprezinta reutilizarea seringilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat mai mult de 20 de milioane de infectii cu hepatita B, C si HIV cauzate de reutilizarea seringilor si a acelor nesterilizate.

Practicile de colectare deseuri medicale in conditii necorespunzatoare pot fi extrem de periculoase si pentru mediul inconjurator, chiar daca intr-un mod indirect, pentru ca atat solul cat si apele subterane pot fi contaminate, iar daca deseurile sunt incinerate fara o filtrare adecvata, aerul poate fi poluat, ceea ce ar duce la imbolnavirea populatiei.


» Preluat de pe LivePr.ro
- Colectare deseuri medicale o problema sanitara de maxima importanta

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro