Cluj Innovation Days 2015: Tehnologia si business-ul, componente esentiale ale inovarii in IT

17 martie 2015

Tehnologia si business-ul sunt componentele esentiale ale inovarii in IT, astfel ca tematica transferului tehnologic sta in centrul editiei din acest an a forumului regional Cluj Innovation Days, eveniment organizat de Cluj IT Cluster si care se desfasoara in perioada 19-20 martie la Cluj-Napoca. La conferinta sunt invitati peste 30 de vorbitori romani si straini: lideri din domeniul inovatiei in IT, universitari, oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei romanesti si europene. Alaturi de dezbateri generale, organizatorii au pregatit paneluri dedicate zonei tehnologice si celei de afaceri.

„Transferul tehnologic este singurul proces cunoscut prin care se aduc inovatie, avans tehnologic si cunoastere specializata in mediul socio-economic si prin care, in final, se creeaza valoare adaugata mare, competitivitate si sustenabilitate pentru firmele si organizatiile beneficiare”, a explicat Alexandru Tulai, presedintele Cluj IT Cluster, alegerea temei centrale a conferintei.

În cadrul evenimentului va fi prezentat modelul de succes al Steinbeis Europa Zentrum, organizatie care face parte din reteaua internationala Steinbeis si care are ca principala preocupare facilitarea procesului de transfer tehnologic cu scopul dezvoltarii economice. În landul german Baden-Wurttemberg exista mai multe centre afiliate retelei unde profesori, cercetatori si oameni de afaceri creeaza impreuna solutii aplicate in economia reala.

Editia din acest an a conferintei aduce la Cluj-Napoca si Pioneers Unplugged, eveniment destinat start-up-urilor, unde antreprenorii vor avea ocazia sa cunoasca potential investitori si sa participe la o competitie de proiecte. Sfaturi practice pentru dezvoltarea ideilor inovative vor fi prezentate si in cadrul atelierului Google Innovation, sustinut de Elisabeta Moraru si Carmen Punga, industry manager-i Google.

Cluj Innovation Days este organizat anual de Cluj IT Cluster si urmareste consolidarea comunitatii IT si facilitarea interactiunii cu parteneri de afaceri si sectorul public. Partenerul principal al editiei 2015 este Banca Transilvania. Eveniment sustinut de BCR. Partenerii Cluj Innovation Days sunt: Orange, Oracle Partner Network, Intel, Google, Cluj Innovation Park, Deloitte, Brained City, Ericsson, Steinbeis Europa Zentrum, Research for Industry, Banca Comerciala Feroviara, Cluj Hub, Outlead Marketing, Node Designs, Vitrina Advertising, Tarom, Casa de Cultura a Studentilor, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca. Evenimentul este sustinut partial prin proiectul „Dezvoltarea inovativa prin Informatizare a Ecosistemului urban Cluj-Napoca”, proiect implementat de catre Cluj IT si co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa 1 POSCCE, operatiunea O1.3.3 – Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere.

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintatǎ in octombrie 2012 si avand peste 40 de membri: companii de IT, universitati si institute de cercetare, institutii publice si organizatii catalizator. Initiativa de business, clusterul urmareste cresterea competitivitatii sectorului IT si a vizibilitatii industriei IT romanesti, precum si pozitionarea Clujului ca un hub regional inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala. Prioritatile clusterului pentru urmatoarea perioada includ extinderea prezentei internationale, proiecte comune intre universitati si industria IT, precum si dezvoltarea Cluj Innovation City, care va asigura comunitatii IT infrastructura necesara pentru dezvoltare, inovare si colaborare in proiecte de anvergura.

Mai multe informatii despre Cluj Innovation Days: www.clujinnovationdays.com
Mai multe informatii despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro