Adaptarea în România a culturilor mediteraneene vine în contextul în care schimbările climatice pun sub semnul întrebării producţiile culturilor tradiţionale. Iernile blânzi, primăverile cu temperaturi ridicate, cum au ajuns în acest an la maxime de 300 C în aprilie, verile foarte călduroase şi toamnă cu secetă sunt semne ale viitoarei clime din România.
Acest articol publicat in categoria "Revista Presei" poate fi citit integral in "Ziarul Financiar".
Click aici pentru vizualiza articolul integral articolul - "Clima schimbă agricultura românească: curmale, kiwi, kaki şi fistic la Dăbuleni, livezi de smochini în Roşiori, Teleorman sau fructe de goji la Braşov. Ce mai urmează? „Se schimbă clima şi atunci ar fi bine să vedem ce se produce acum în Grecia, în Italia, Spania. Nu vedem grâu sau porumb acolo, ci milioane de hectare cu livezi de măslini.“".
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro