Cine poate avea nevoie de o extractie de masea de minte si de ce?

15 aprilie 2023

Medicii stomatologi apeleaza la extractia dentara in momentul in care au de-a face cu un dinte foarte cariat, care nu mai poate fi restaurat, sau cu o sursa de infectie pentru care nu exista alta solutie de asanare a cavitatii bucale.

Cu toate acestea, eliminarea unui dinte poate fi necesara si in cazul unui tratament ortodontic, pentru a face spatiu dintilor sa se alinieze corect, dar si in cazul molarilor de minte, care cauzeaza adesea probleme dentare serioase pacientilor. Tocmai de aceea, procedura de extractie masea de minte in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, este una obisnuita, medicii ajutand astfel oamenii sa previna sau sa trateze dureri dentare foarte puternice.

Cine are nevoie de extractie masea de minte?

Este important de stiut ca molarii de minte erup in jurul varstei de 25 de ani, astfel ca pacientii care ajung in cabinetul medicului dentist cu o problema la acest dinte sunt adulti care se confrunta cu dureri dentare puternice.

In aceste conditii, o consultatie stomatologica ar trebui sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt, pentru identificarea cauzelor durerii. Unele dintre cele mai des intalnite probleme cauzate de maselele de minte la pacientii care au trecut pragul cabinetului stomatologic din Iancului, Elveto Dent, sunt urmatoarele:

  • Imposibilitatea de a erupe

Maseaua de minte este amplasata pe cea mai indepartata zona a maxilarului, motiv pentru care in unele situatii nu mai exista suficient spatiu pentru ca aceasta sa erupa. De asemenea, o pozitie nenaturala a acesteia va face eruptia imposibila, caz in care va fi necesara o interventie a medicului de chirurgie dentara, de la clinica Elveto-Dent.ro, pentru a elimina dintele problematic.

Extractie masea de minte in sectorul 2 | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

Extractie masea de minte in sectorul 2

  • Eruptia partiala

Exista insa si situatii in care maseaua reuseste sa erupa, numai ca pe jumatate, creand astfel o bresa care favorizeaza acumularea de resturi alimentare si placa bacteriana, care duc in timp la aparitia infectiilor dentare.

  • Carierea

In cazul pacientilor care nu au intampinat probleme legate de eruptia maselei de minte, motivele pentru care pot avea nevoie de extractia acesteia pot fi cariile avansate, deoarece o curatare eficienta a acesteia este aproape imposibila din cauza zonei in care se afla.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cine poate avea nevoie de o extractie de masea de minte si de ce?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro