Sanatatea este pe primul loc! Controalele medicale periodice sunt necesare pentru a ne pastra sanatatea si pentru a depista la timp eventualele probleme. Ti-am pregatit un top 3 analize medicale obligatorii pentru orice femeie!
Analize medicale de laborator - sunt facute pentru verificarea starii de sanatate, dar si pentru diagnosticarea unor afectiuni, pentru evaluarea severitatii unei boli ori pentru monitorizarea raspunsului pe care organismul il are la un anumit tratament.
Analizele sunt folosite si pentru confirmarea abilitatii individului de a face anumite lucruri precum obtinerea unui permis auto, casatoria, inscrierea copiilor la gradinita sau pentru donarea de sange. Medicul de familie este cel mai in masura sa ofere trimitere catre analize.
In functie de proba recoltata, analizele pot fi de mai multe feluri:
Analizele de sange furnizeaza informatii despre starea de sanatate, scot la iveala infectiile din organism, arata cum functioneaza anumite organe, de asemenea, ofera informatii si despre anumite predispozitii genetice.
Analiza de urina este realizata fie in timpul realizarii setului anual de analize, in scop preventiv, fie la recomandarea medicului, pentru descoperirea unor afectiuni precum cele renale, boli ale ficatului sau diabet.
Si secretiile sunt supuse testarii pentru obtinerea unor informatii de pret cu privire la starea pacientului. Se realizeaza analiza secretiilor vaginale, secretiilor nazale, secretiilor faringiene (exudat faringian).
Analizele medicale sunt efectuate de catre o asistenta sau un cadru medical avizat. Recoltarea analizelor se face dimineata, pe stomacul gol.
Printre analizele de rutina pe care este indicat sa le facem anulat sa afla urmatoarele: hemograma, bilirubina, coagulograma, sumar de urina, coprocultura, ecografie abdomonala, testul babes-papanicolau, EKG.
Poti face aceste analize cumparand voucherul de pe izzyreduceri.ro si beneficiezi de oferte la pret redus.
Ecografie transvaginala - este de multe ori recomandata pentru diagnosticarea unor afectiuni ale aparatului genital feminin sau pentru a urmari in dinamica evolutia acestora. Ecografia transvaginala este cea mai folosita investigatie imagistica in ginecologie, fiind indicate in:
-Diagnosticarea tumorilor genitale
-Diagnosticarea afectiunilor trompelor uterine
-Stabilirea cauzei sangerarilor pe cale vaginala
-Monitorizarea ovulatiei
De asemenea, ecografia transvaginala joaca un rol esential in detectarea tipurilor de cancer ale organelor genitale (cancer ovarian, de col uterin si endometru).
Chiar daca poate crea temeri pentru ca implica expunerea zonei intime si o usoara senzatie de discomfort, ecografia transvaginala este o metoda sigura si necesara pentru asigurarea sanatatii tale.
Ecografia transvaginala poate fi efectuata si repetata de fiecare data cand este necesar. Este o investigatie care nu are restrictii sau contraindicatii, iar riscurile sunt inexistente pentru ca nu exista expunere la radiatii.
Achizitioneaza voucherul de pe platforma IzzyReduceri.ro la un pret avantajos si suna pentru o programare!
Endocrinologie – specialitate care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului endocrin. In cadrul endocronologiei sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale si tulburarile metabolismului.
Afectiunile endocrine sunt complexe si necesita analize de laborator specifice (fertilitate si determinari hormonale).
Glanda tiroida are un rol important in reglarea metabolismului si functiilor vitale ale organismului. Afectiunile la nivelul tiroidei pot fi cauzate de diferite dereglari la nivelul productiei de hormoni care, daca nu sunt tratate la timp, se pot agrava si cauza alte probleme de sanatate.
Afectiunile asociate glandei tiroide sunt hipotiroidismul atunci cand tiroida nu produce suficienti hormoni, hipertiroidismul este determinat de o afectiune tiroidiana existenta, cancerul de tiroida.
Desi afectiunile glandei tiroide sunt neplacute si provoaca discomfort, cele mai multe dintre ele pot fi controlate eficient daca sunt diagnosticate la timp si tratate corespunzator.
Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta boala tiroidiana. Poti preveni aceasta afectiune prin a merge regulat la control, alimentatie si miscare si prin a renunta la fumat daca este cazul.
Daca si tu ai nevoie de un consult intra pe IzzyReduceri.ro si descopera cele mai bune variante pentru tine!
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cele mai importante 3 analize medicale pentru orice femeie!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro