Indiferent de ce gen de literatura prefera, oricine a citit macar o data in viata macar o carte de aventuri. Probabil ca si tu te numeri printre ei, iar pe multe dintre ele le recitesti cu aceeasi placere si astazi.
Pe orasulciteste.ro gasesti o multime de carti online de aventuri, si care te vor incanta si acum. Dar care sunt oare cartile de aventuri cele mai cunoscute, din toate timpurile?
„Cei trei muschetari”, de Alexandre Dumas
Aparut in 1844, romanul lui Alexandre Dumas fascineaza la fel de intens si in zilele noastre. Aventurile celor patru muschetari, Athos, Porthos, Aramis si D’Artagnan au trecut cu succes proba timpului, iar cartea a devenit una de referinta a genului.
„Douazeci de mii de leghe sub mari”, de Jules Verne
Si de aceasta data, romanul lui Jules Verne impresioneaza prin anticipatiile autorului privind existenta unui vehicul care ar putea calatori pe sub ape, actualul submarin. Este romanul in care cititorii fac cunostinta cu capitanul Nemo, iar aventurile personajelor sunt printre cele mai captivante.
„Aventurile lui Tom Sawyer”, de Mark Twain
Desi este considerat, alaturi de „Aventurile lui Huckleberry Finn”, un roman pentru copii, adevarul este ca volumul este citit cu placere si de adulti. Autorul nu l-a considerat niciodata ca facand parte din literatura pentru copii, dovada fiind si limbajul in care a fost scrisa cartea, ceea ce a dus la plasarea ei pe lista cartilor interzise.
„Dracula”, de Bram Stoker
Este romanul prin care autorul le-a facut cunostinta oamenilor din intreaga lume cu voievodul Vlad Tepes. Din pacate, imaginea domnitorului roman a fost serios afectata de ”publicitatea” facuta de Bram Stoker, care nu a respectat deloc istoria, si nu putini sunt cei care asociaza si in prezent Transilvania cu un tinut al vampirilor.
„Vrajitorul din Oz”, de L. Frank Baum
Chiar daca este un roman pentru copii, aventurile lui Dorothy si prietenii sai sunt citite cu placere si de adulti. Ecranizarea romanului din 1939 este cea mai cunoscuta si a facut pe multi sa alerge sa citeasca si cartea.
„Stapanul inelelor”, de J.R.R. Tolkien
Surprinzator, acest roman nu este un produs al epocii moderne, ci a fost conceput in special pe perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Apar aici fiinte fatastice precum elfii, hobitii, gnomii sau orcii, dar cu toate acestea in timp ce citesti cartea nimic nu ti se pare la nelocul lui.
„Fahrenheit 451”, de Ray Bradbury
Frica fata de un viitor nesigur este bine exploatata bine in acest roman semnat de Ray Bradbury. Un viitor in care cartile sunt interzise, iar misiunea pompierilor este de a le arde, si incercarea unora de a le pastra vii este pedepsita cu moartea. Sa fie oare acesta un posibil viitor, in conditiile in care tehnologia pare ca ne acapareaza tot mai mult vietile, iar Ray Bradbury sa ajunga sa fie considerat un vizionar?
„Imparatul mustelor”, de William Golding
Pentru acest roman, autorul a primit Premiul Nobel pentru literatura. Aventurile prin care trec personajele romanului, un grup de copii care a supravietuit unui accident de avion pe o insula pustie, te face sa te gandesti la felul in care ura preschimba chiar si cele mai inocente fiinte.
„Dune”, de Frank Herbert
Din nou, un roman care aduce in prim plan un posibil viitor, unul in care planeta Pamant este prea mic pentru intreaga populatie, si de aceea a fost nevoie sa isi indrepte atentia catre alte planete, pentru a le locui. Cu toate ca avem de a face cu explorarea spatiului, legile dupa care se conduc personajele romanului nu sunt chiar cele mai moderne, dar mai multe poti afla chiar din paginile cartii.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cele mai bune carti de aventuri din toate timpurile
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro