Cele mai bune 7 filme de comedie din toate timpurile

Categorie: Comunicate de presa

Ce este fericirea? In termeni cinematografici, este ceea ce simtim cand vedem un film de comedie bun. Dar ce inzestreaza un film cu o asemenea eticheta?

Pe de o parte, includerea unor personaje arhetipale si, pe de alta parte, o doza buna de faze si glume absurde incadrate in situatii implauzibile. Exista filme de ras pentru toate gusturile, de la comedie romantica, comedie de familie, pana la comedie de actiune. Cu toate acestea, toate impartasesc un singur scop: sa amuze publicul.

Daca sunteti in cautarea de filme amuzante incarcate cu umor bun si nu stiti care sa alegeti, iata un top filme comedie, cele mai bune din toate timpurile.

Omul care zboara (1923)

Fly Man ( Safety Last! ) Este un film cu Harold Lloyd, una dintre cele mai legendare benzi desenate din arta a saptea. In ea, actorul se pune in pantofii unui barbat care emigreaza in oras in cautarea unei vieti mai bune. Acolo incepe sa lucreze ca angajat al unui magazin.

Daca exista ceva care si-a lasat amprenta pe aceasta banda, este imaginea lui Harold Lloyd atarnata de mainile unui ceas gigantic. Cu toate acestea, comedia protagonistului sau iese in evidenta din aceasta comedie, care a fost intotdeauna caracterizata de eleganta expresivitatii si gesturilor sale.

The Modern Sherlock Holmes (1924)

Ce ar deveni de comedie clasica fara sobrietatea lui Buster Keaton? Acest comediant esential de filme silentioase a aratat publicului cum se poate face umorul fara sa arate vreodata un zambet.

Sherlock Holmes modern ( Sherlock, Jr. ) este o banda obligatorie a acestui comediant. Este un film agil, plin de cascadorii si gaguri dintre cele mai absurde. Este, de asemenea, un bun exemplu de „cinema in cinematografie”.

Complotul sau se invarte in jurul unui designer care viseaza sa fie detectiv. Intr-o noapte adoarme in timp ce arata un film si viseaza ca este cufundat in el reprezentand Sherlock Jr. Misiunea sa este sa descopere cine a furat un colier de perle.

Chimera de aur (1925)

Chimera de aur ( The Rush Gold ) este, fara indoiala, una dintre comediile obligatorii ale geniului care a stiut sa puna un zambet adversitatii. Charles Chaplin a reusit sa transforme o situatie tragica intr-o pantomima amuzanta.

Aici joaca un digger de aur alaskan care vrea sa se imbogateasca pentru o viata mai buna. Acest film face vizibile teme precum foamea sau frigul prin scene care ingreuneaza spectatorul sa evite sa rada.

Generalul (1926)

Masinistul general ( The General ) este o alta bijuterie a filmelor lui Keaton. Este instalata in razboiul civil din 1861. In ea joaca Johnny Gray, un inginer de tren, care este respins pe listele armatei si este implicat intr-o serie de situatii absurde cu locomotiva sa. Calatoria cu trenul devine adevaratul protagonist al filmului, o calatorie plina de umor, suspans si gaguri care fac din acest film o comedie atemporala.

S-a intamplat intr-o noapte (1934)

Daca vorbesti despre comedie din anii 30, It Happened One Night ( Se intampla o noapte ) este un titlu obligatoriu. Claudette Colbert si Clark Gable sunt responsabile de a juca in acest film. Ellie este o tanara care a fugit de acasa si Peter este un reporter in cautarea unui subiect minunat de povestit. Soarta ii face pe amandoi sa se intalneasca intr-un autobuz si, pe tot parcursul filmului, sa treaca de la dusmanie la dragoste.

Calatoriile lui Sullivan

Calatoriile lui Sullivan este una dintre cele mai reprezentative lucrari ale filmelor lui Struges. Filmul, filmat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, este un exemplu clar al modului de a „pune o fata proasta”.

Sullivan este un regizor plin de umor, care vrea sa schimbe genul si sa faca un film care sa arate marile probleme care afecteaza societatea. Pentru a face acest lucru, el decide sa faca turul tarii prefacandu-se a fi o trambulina pentru a experimenta mizerie pe propria piele si, prin urmare, a o surprinde in munca sa. In cele din urma, el concluzioneaza ca lucrul sau este sa faca oamenii sa rada.

Arsenic din compasiune (1944)

Dupa o cariera de film marcata de genul dramatic, Frank Capra transforma comedia neagra. Arsenic by compassion este o adaptare a piesei omonime.

Desi nu este cea mai buna interpretare a sa, Cary Grant il interpreteaza pe Samuel Brewster, un critic de teatru care uraste casatoria, dar in cele din urma se casatoreste cu tanara Elanie. Inainte de luna de miere, decide sa-si viziteze cele trei matuse singure pentru a le spune vestea. Odata ajuns in casa lui, el descopera ca femeile se dedica uciderii persoanelor in varsta, introducand o otrava in vin, presupunand ca o fac din compasiune.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cele mai bune 7 filme de comedie din toate timpurile


Alte articole