Ce mobilier să alegem pentru camera bebelușului – când și cum

Probabil fiecare viitor părinte sau actual și-a imaginat de zeci de ori cum va arăta prima cameră a propriului copil. De obicei, amenajarea unei camere pentru bebeluși este o activitate foarte idilică în mintea noastră, dar puțin confuză atunci când vine acest moment cu adevărat. Când va veni acest moment și cum să procedăm, când se va întâmpla, vom scrie în următoarele rânduri.

Când bebelușul poate fi separat în camera sa?

Când vorbim despre amenajarea camerei unui bebeluș, cea mai frecventă întrebare este când să începeți să vă gândiți la acest pas. Asociația Americană de Pediatrie recomandă bebelușilor să doarmă în aceeași cameră cu părinții lor „cel mai bine în primul an de viață, și dacă nu cel puțin în primele șase luni”. Adică, dacă trebuie să răspundem cât mai exact, vârsta în care poate fi separat un copil în camera lui este de minim șase luni, iar vârsta maximă poate fi determinată individual de către părinți, atunci când simt și când doresc.

Care sunt componentele obligatorii ale mobilierului pentru camera bebelușului?

Componentele necesare care trebuie să fie prezente în camera copilului depind de vârsta acestuia la care ați decis să-l separați. Desigur, nu vor include un dulap pentru înfășat  dacă copilul are trei ani și nici un birou pentru copii dacă acesta are șase luni.

Vă recomandăm o listă de lucruri de bază de care trebuie să țineți cont:

  • Pereții și podeaua. Înainte de a alege mobilierul și stilul, gândiți-vă la lucruri mai prozaice. Este recomandat ca pereții să fie vopsiți cu vopsele speciale inofensive, tar pe podea trebuie să fie așezat un covor pentru copii. Covoarele bune pentru copii sunt ușor de curățat și nu rețin particule fine de praf. În plus, creează căldură, confort și sporesc nivelul de siguranță atunci când copilașii cad.
  • Patul. Și iarăși, în funcție de vârsta copilului, trebuie să așezați un leagăn sau un pătuț din lemn în cameră. Asigurați-vă că veți completa spațiul de som cu o saltea de calitate, o lenjerie de pat bine selectată și o lampă de veghe potrivită.
  • Spațiul de depozitare. Îmbrăcămintea, jucăriile și accesoriile pentru copii trebuie să fie bine organizate pentru a menține camera perfectă și sigură. Pentru a face acest lucru, selectați un dulap corespunzător și, dacă este necesar, combinați-l cu o comodă, o bibliotecă și cutii de depozitare pentru jucării.
  • Siguranță. Mai întâi de toate, asigurați camera copilului cu protecții pentu prize, protecții pentru colțuri și pentru dulapuri, dacă este necesar.  În funcție de specificul casei dvs. și de locație, puteți procura și accesorii suplimentare pentru a vă proteja copilul de alergii nedorite și factori patogeni. Pentru orașele mari, este practic obligatoriu achiziționarea unui purificator de aer și umidificator. Potrivit experților, cazurile de astm și alergii din copilărie se datorează în special aerului poluat.
  • Detaliile mici. Finalizați amenajarea camerei bucurându-vă de alegerea unor detalii mici, dar mai ales importante, care îi vor conferi caracter și spirit. Acestea pot fi perdele frumoase, ceas de perete amuzant sau un carusel pentru bebeluși. Decorați cu jucării de pluș sigure, masă de toaletăpentru  fetițe sau un atelier jucărie pentru băieței. Investiți-vă toată dragostea și imaginația și bucurați-vă de rezultatul final împreună cu toată familia.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro