Ce face un medic ce se ocupa de sectiunea alergologie?

9 noiembrie 2020

Informatii despre specializarea de alergologie

In mod natural, corpul uman reactioneaza cu substantele chimice si substantele noi. Dar sistemul imunitar al tuturor este diferit, astfel incat oamenii pot reactiona diferit la aceste substante noi in organismul nostru.

Pentru majoritatea oamenilor, mucegaiul, polenul sau acarienii nu sunt periculosi, dar pentru unii pot provoca reactii adverse destul de severe. Poti trata si informa corect de la sectia de alergologie din cadrul clinicii Romgermed Bucuresti.
alergologie
Daca observati ca aveti anumite reactii la anumite substante, va rugam sa faceti o programare la un medic alergolog.

Despre atributiiile unui medic alergolog

Abilitatile imunologilor alergologi includ boli si reactii alergice. Aceste boli si reactii alergice se manifesta ca fiind cele mai raspandite simptome, de la ochi rosii pana la umflarea organelor interne. Prin urmare, toate aceste simptome sunt similare - hipersensibilitatea corpului uman la substantele din mediu ar trebui sa fie in general inofensiva si sigura.

Aceste substante – denumite alergeni - sistemul imunitar al organismului percepe acest simptom ca fiind strain si periculos, reducand astfel nivelul de respingere. Anumite celule din corp secreta o substanta speciala - histamina, care afecteaza receptorii histaminei si provoaca un raspuns imediat si puternic. Odata ce mecanismul de reactie este eliberat, corpul va relua functionarea din nou sub influenta oricarui stimul.

Acesta este motivul pentru care persoanele cu alergii sunt adesea expuse la alergii multi-componente. Adica, corpul este sensibil la originea si structura multor alergeni similari (de exemplu, polen de la diverse plante sau substante chimice zilnice) si chiar in unele cazuri, complet la alti alergeni (de exemplu, alimente si la par). Programeaza-te acum la alergologie in clinica Romgermed din Bucuresti.

Ce boli se trateaza in general

Alergologii diagnosticheaza, trateaza si previn urmatoarele boli:

  • Conjunctivita alergica (inflamatie a conjunctivei ochiului).
  • Rinita alergica (inflamatia mucoasei nazale pe baza unei reactii alergice).
  • Rinoconjunctivita alergica sezoniera (cunoscuta si sub denumirea de febra de fan sau febra de fan), manifestata ca inflamatie a ochiului si mucoasei nazale, uneori insotita de dermatita si reactii neurologice;
  • Urticarie acuta si cronica (inflamatie a pielii, vezicule plate).
  • Dermatita atopica (de obicei din cauze genetice).
  • Angioedem al pielii si al mucoasei-edem Quincke.
  • Dermatita alergica de contact-dermatita care se dezvolta pe piele dupa contactul cu un alergen.
  • Alergia la medicamente.
  • Reactii alergice la anumite alimente (alergii alimentare).
  • Reactii alergice la muscaturile de insecte (alergeni la insecte).

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce face un medic ce se ocupa de sectiunea alergologie?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro