Ce este un Workstation si cum te ajuta?

16 decembrie 2020

De regulă, puterea și funcționalitatea unui Workstation sunt redundante pentru sarcinile de zi cu zi ale utilizatorilor obișnuiți, dar în schimb sunt necesare atunci când se utilizează software specializat cu cerințe hardware ridicate. Stația de lucru este un instrument profesional pentru profesioniști CAD, designeri, dezvoltatori, animatori, editori video și fotografi.

Diferențe între o stație de lucru și un computer

În timpul existenței sale, termenul stației de lucru nu a primit o definiție clară - cea mai precisă și potrivită pentru orice echipament din această clasă. Cu toate acestea, acest lucru nu ne împiedică să identificăm caracteristici care sunt tipice pentru un Workstation și necaracteristice pentru un computer desktop, indiferent dacă aparține unuia sau altui segment de preț.

Fiabilitate, putere și optimizare software

Un Workstation este un computer care oferă performanțe optime și funcționalitate maximă pentru aplicații profesionale. Atunci când utilizezi PC-ul obișnuit pentru a efectua sarcini care consumă resurse, sunt posibile întârzieri și încetiniri. Astfel de inconveniențe sunt excluse chiar și pentru un echipament refurbished, precum este orice workstation de la Server Config.

Performanța atât de mare este asigurată de un procesor central puternic, o capacitate mare de memorie, o placă video profesională, un controler de rețea cu o rată mare de transfer de date și alte caracteristici. Datorită cerințelor ridicate de fiabilitate, un Workstation este echipat cu componente testate, concepute pentru a funcționa fără probleme o lungă durată de timp.

Suportă memoria de corectare a erorilor (ECC)

Spre deosebire de memoria convențională (non-ECC), aceasta detectează și elimină automat erorile de biți. Acest lucru protejează sistemul de funcționarea incorectă din cauza modulelor RAM defecte și reduce riscul unei defecțiuni critice. Memoria de corectare a erorilor este mai scumpă decât memoria obișnuită, la fel ca și procesoarele și plăcile de bază care o acceptă. Modulele sunt utilizate numai în computere care trebuie să asigure o funcționare neîntreruptă - adică server și Workstation.

Suport pentru sisteme multiprocesor

Multe stații de lucru includ microprocesoare Intel Xeon. Spre deosebire de familiile Core, Pentium și Celeron, acestea acceptă sisteme multiprocesor și sunt utilizate numai în servere sau Workstation. Ar trebui să știi că aceasta nu este o caracteristică a tuturor sistemelor de stații de lucru, ci există configurații cu un Core i5, i7 sau i9 destul de puternic. Deși nu sunt multiprocesoare, nu își pierd totuși, dreptul de a fi numite stații de lucru.

Subsistem grafic profesional

Plăcile video de calitate profesională (de exemplu, nVidia Quadro) diferă de cele obișnuite pentru jocuri (de exemplu, nVidia GeForce) prin certificarea aplicațiilor corespunzătoare, cea mai mare stabilitate a driverelor și optimizarea acestora ținând cont de sarcinile care se rezolvă. În plus, numai plăcile video profesionale au caracteristici suplimentare disponibile în aplicații. Un Workstation cu un chipset grafic certificate, garantează performanțe ridicate și o distribuție optimă a sarcinilor între CPU și GPU.

 

 

 

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro