Ce analize esentiale trebuie sa faca o femeie in fiecare an?

1 noiembrie 2021

Sanatatea intima este esentiala! Descopera la timp afectiunile cu un control ginecologic complet. Ia masuri si profita de ofertele disponibile cu reducere exclusiv pentru clientele care achitioneaza online de pe platforma de promovare www.IzzyReduceri.ro!

Tu cand ai fost ultima data la un control ginecologic complet? Examenul ginecologic este obligatoriu in viata oricarei femei.

Pe platforma de promovare www.IzzyReduceri.ro ai pachet complet pentru screening ginecologic la doar 155 lei, redus de la 435 lei!

Ecografie transvaginala, test Babes Papanicolau si ecografie mamara sunt doar cateva dintre analizele esentiale pe care ar trebui sa le contina examenul tau ginecologic anual.

Test papanicolau se efectueaza pentru a depista la timp problemele si modificarile celulare ale colului uterin, a infectiilor vaginale sau inflamatiilor. Scopul acestuia este diagnosticarea din timp a surprizelor extrem de neplacute pe viitor, in special a cancerului de col uterin. Testul Papanicolau trebuie repetat la un interval de 1-3 ani.

Ecografie mamara este o parte importanta in procesul de depistare precoce a cancerului de san si ar trebui sa fie inclusa in fiecare pachet de screening ginecologic. Ecografia mamara este cea mai simpla si rapida metoda de examinare a sanilor cu ajutorul ultrasunetelor. Procedura este folosita pentru detectarea si diagnosticarea afectiunilor sanilor.

Ecografia mamara ar trebui sa se efectueze cel putin o data pe an, mai ales daca indentifici anomalii in structura sanului. Procedura este ideala pentru femeile sub 40 de ani, pentru femeile gravide sau pentru cele care alapteaza pentru investigarea inflamatiilor/ infectiilor mamare si a traumatismelor mamare.

Ecografia transvaginala este metoda imagistica de investigare a organelor genitale interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Se realizeaza cu ajutorul unei sonde ecografice speciale (prevazuta cu o minicamera) care se introduce in vagin. Permite vizualizarea organelor genitale interne (vaginul, uterul, trompele uterine, ovarele, endometrul, vezica urinara) si a unei sarcini incipiente. Pacienta urmareste efectuarea ei in timp real si primeste explicatii din partea medicului. Este noninvaziva, nedureroasa si neiradianta. Nu necesita spitalizare sau anestezie.

In plus, examenul ginecologic trebuie completat de examenul de secretie realizeaza diagnosticarea corecta si la timp a bolilor cu transmitere sexuala (care pe langa disconfortul cauzat pot duce chiar la infertilitate si la rani pe col daca nu sunt tratate la timp), a infectiei cu Candida, etc. Poti fi si tu infectata cu diverse bacterii si virusi fara a prezenta simptome, infectia fiind in stadiu incipient.

Secreţiile vaginale pot oferi indicii importante privind sănătatea aparatului genital feminin. Modificările de culoare, textură sau miros semnalează adesea infecţii sau boli ginecologice ce pot fi tratate cu succes, cu condiţia să fie descoperite la timp.
În acest scop, analizele de secreţie vaginală trebuie efectuate periodic, pentru a descoperi eventualele probleme de sănătate în stadiu incipient.

Semne care impun necesitatea efectuării unui test de secreţie vaginală:

    • Durere sau iritaţie vaginală
    • Secreţii vaginale urât mirositoare
    • Eczeme şi mâncărimi
    • Durere sau usturime la urinare

Video - Colposcopia este investigatia imagistica de inspectie a vulvei, vaginului si a colului uterin ce este recomandata a fi inclusa in examenul ginecologic anual.

Se realizeaza cu ajutorul colposcopului: un microscop stereoscopic binocular cu lumina puternic focalizata, prevazut cu o minicamera cu ajutorul careia sunt inregistrate imaginile.

Este nedureroasa, dar poate fi resimtit un disconfort trecator.

Neinvaziva, neiradianta si nu necesita anestezie sau spitalizare.

Ai grija de sanatatea ta intima, preventia salveaza vieti! Te-am convins? Atunci profita de pretul redus si cumpara voucherul disponibil pe www.IzzyReduceri.ro!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce analize esentiale trebuie sa faca o femeie in fiecare an?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro