Câți bani câștigă streamerii pe Twitch ?

Categorie: Comunicate de presa

Odată cu apariția necesității de autoizolare, canalele de Twitch au devenit extrem de populare, ceea ce a ridicat veniturile streamerilor de 2 sau chiar 3 ori. De la donații până la sponsorizare și publicitate, aceștia câștigă sute de mii de dolari anual.

Cea mai populară metodă de a câștiga bani rămâne însă publicitatea. Aceștia primesc o ofertă de la un casino online de exemplu și, cu fiecare apariție a acestuia, primesc bani.

Citește mai departe pentru a afla mai mult despre streameri și banii acestora.

Cum fac bani streamerii Twitch

Există multe modalități de a câștiga bani pe Twitch, inclusiv semnarea unui contract exclusiv cu platforma, dar factorii responsabili pentru cea mai mare parte a veniturilor streamerilor sunt următorii:

  • Donații
  • Publicitate
  • Sponsorizare

Donații

Donațiile sunt una dintre cele mai vechi forme de sprijin cunoscute vreodată de omenire. În esență, telespectatorii își trimit pur și simplu banii către un streamer cu ajutorul unor servicii specializate. Unele dintre aceste servicii percep un anumit procent din fondurile transferate și permit, de asemenea, afișarea unui mesaj pe ecranul streamerului, pornirea unui videoclip și multe altele. Alte servicii, cum ar fi Streamlabs, nu percep taxe pentru donațiile către streameri, oferind în același timp funcționalități similare.

Twitch are și propria sa monedă virtuală numită biți. Poate fi achiziționat cu bani reali și folosit în chat-ul streamerului tău preferat prin mesaje Cheer și alte metode care tind să iasă mai mult în evidență.

Publicitate

Când cineva începe transmiterea în flux, va exista aproape întotdeauna un anunț de treizeci de secunde și uneori pot fi afișate două anunțuri la rând înainte de începerea fluxului.

În timpul difuzării, streamerul însuși poate rula reclame care vor dura 30 de secunde. De obicei, creatorii fac acest lucru atunci când trebuie să ia o pauză și să se îndepărteze de computer. Abuzul de capacitatea de a difuza reclame în emisiuni duce de obicei la pierderea majorității telespectatorilor.

Venitul publicitar al streamer-urilor tinde să varieze foarte mult și depinde în întregime de valoarea reclamelor afișate. Una peste alta, este departe de a fi cea mai mare parte din venitul lor total. De exemplu, în Europa de Est, prețul pentru 1000 de vizionări de anunțuri este de aproximativ 3-4 USD (care este destul de mic în comparație cu costul reclamei, de exemplu, în Europa de Vest). Cu toate acestea, acest lucru poate aduce streamerului în jur de 200-400 USD pe lună.

Sponsorizare

În regiunile în care costurile abonamentului sunt scăzute, contractele de sponsorizare externă reprezintă o mare parte din veniturile streamerilor. Companiile sunt dispuse să plătească cu generozitate proprietarii de canale Twitch pentru a-și promova marca. Unii cer să plaseze un banner sub difuzare, să spună spectatorilor despre produsele lor sau chiar să-și joace jocul în flux. De exemplu, Electronic Arts i-a plătit lui Ninja aproximativ 1 milion de dolari pentru fluxurile Apex Legends.

Află care sunt cele mai profitabile jocuri aici.

Cât câștigă nou-veniții la Twitch streaming?

Potrivit StreamerFacts, streamerii aspiranți pot câștiga oriunde între 50.000 și 1.500 USD pe lună, în funcție de numărul mediu de spectatori pe care îi au. De exemplu, un creator cu 10 spectatori medii poate câștiga aproximativ 50 USD pe lună, în timp ce un streamer cu sute de spectatori poate câștiga în medie până la 1500 USD pe lună.

Desigur, acestea sunt doar estimări. Câștigurile reale vor depinde de carisma streamerului, de bogăția telespectatorilor săi, de prețurile abonamentelor regionale și de mulți alți factori, inclusiv de noroc. De exemplu, în aprilie 2021, comerciantul de criptomonede CryptoCobain, împreună cu abonații, au donat mai mult de 85.000 USD aspirantului streamer de muzică Cameron Ferguson în timpul unui raid.

La rândul său, exemplul streamerului feminin începător, QuirkyPixel, ne-a arătat că a câștiga 64,81 USD în 30 de zile în timp ce aveți cinci spectatori medii și 26 de abonați plătiți este o posibilitate reală. Majoritatea profiturilor fetei au fost donații din partea publicului. Rețineți că puteți găsi multe videoclipuri inspiratoare de acest gen pe YouTube.

Cât câștigă streamerii Twitch consacrați?

Streamerii mari cu peste 1.000 de spectatori medii pot câștiga 5.000 – 30.000 USD pe lună. În același timp, pentru a câștiga 30.000 de dolari, trebuie să aduni aproximativ 10.000 de spectatori medii.

Aceste transmisii includ Fuslie, care câștigă aproximativ 30.000 USD pe lună, având peste 13.000 de spectatori medii și câteva mii de abonați plătiți.

Cât câștigă cei mai buni streameri Twitch?

Veniturile celor mai renumiți creatori Twitch încep de la 100.000 USD pe lună și pot ajunge până la 1 milion USD. Doar abonamentele plătite pot aduce câteva sute de mii de dolari, având în vedere cota crescută primită de streameri din fiecare astfel de abonament. În același timp, se regasesc pe emisiunile creatorilor din această categorie nu zeci, ci chiar sute de mii de telespectatori. De exemplu, emisiunile în care xQcOw a jucat versiunea beta Valorant au adunat 130.000 de spectatori medii în aprilie 2020, în timp ce unul dintre fluxuri a adunat și 229.000 de spectatori de vârf.

Cât câștigă fetele pe Twitch?

Există o părere că este mai ușor pentru fete să câștige bani pe Twitch, iar acest lucru este parțial adevărat. O parte semnificativă a audienței platformei este alcătuită din bărbați, așa că o femeie streamer arătosă își poate găsi cu ușurință publicul și poate primi semne de atenție sub formă de donații mari. Comportamentul unor streamere feminine în timpul transmisiilor este de-a dreptul provocator, ceea ce servește la atragerea și mai multă atenție din partea publicului masculin.

În vara anului 2021, infamul streamer Amouranth a recunoscut că nu primește mai mult de 130.000 USD pe lună de la Twitch, YouTube și TikTok (fata adună în mod regulat aproximativ 10.000 de spectatori medii pe Twitch). În același timp, ea câștigă mai mult de 1 milion de dolari pe lună dintr-un cont cu fotografii și videoclipuri sincere pe OnlyFans. Rețineți că Twitch a devenit punctul de plecare pentru Amouranth pentru a atinge un astfel de nivel de venit.

Cei mai bogați streameri Twitch

Octombrie 2021 a fost marcată de o scurgere de date Twitch, în urma căreia au devenit cunoscute veniturile majorității partenerilor site-ului, începând cu sfârșitul anului 2019. Unii streameri au raportat inexactități în date, dar mulți au confirmat că numerele scurse sunt similare cu plățile reale înainte de impozitare.

Potrivit informațiilor scurse, streamerii din SUA și Canada câștigă cel mai mult pe Twitch (cu excepția donațiilor), iar în urma lor sunt creatori din țări europene. De exemplu, xQcOW canadian a câștigat mai mult de 8,4 milioane de dolari în această perioadă, care a durat mai puțin de doi ani, în timp ce spaniolul auronplay a câștigat aproximativ 3 milioane de dolari în aceeași perioadă. Gaules s-a remarcat puternic în comparație cu alți streameri brazilieni, deoarece câștigurile sale în această perioadă s-au ridicat la 2,8 milioane de dolari.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Câți bani câștigă streamerii pe Twitch ?


Alte articole