Cateva afaceri de succes pentru mamicile casnice

13 septembrie 2006

Lumea afacerilor a renuntat de mult timp la costum si la cravata. Acum oricine are ceva idei si o bruma de suport financiar se poate lansa cu usurinta intr-o afacere mica, dar profitabila. Daca barbatii se tot lauda ca si-au deschis magazine online si daca pentru ei formula: Sesam, deschide-te! chiar a functionat, de ce sa nu ne gandim ca si mamicile casnice pot avea ele afacerile lor?

Putine sunt acelea care aleg sa stea acasa din placere. Majoritatea nu au cu cine sa-si lase copiii sau nu au gasit nici o dadaca de incredere si mai ieftina prin cartier. Probabil ca multe sa intreaba ce tip de afacere sa porneasca, astfel incat sa nu le solicite prea mult financiar, dar sa le aduca un plus la venitul lunar.

Lumanari made in 'my home'. Daca ai un spirit creativ si iti plac obiectele decorative, cum ar fi lumanarile, atunci nu mai pierde vreme si deschide-ti acasa propria firma. Lumanarile sunt destul de usor de realizat si nici nu trebuie sa investesti mult in materia prima. Nu iti trebuie altceva decat lumanari vechi sau pachete de lumanari la kilogram, din parafina alba de preferat. Ceara e de obicei mai scumpa si restrictioneaza culoarea lumanarilor, care vor avea o culoare dominanta de galben inchis. Ea arde insa mai bine si fara fum.

Cum se fac pana la urma lumanarile?
- Lumanarile se topesc intr-un vas, pus in alt vas cu apa. Niciodata nu se pun direct pe foc, intrucat e periculos;
- In paralel se pregatesc formele, din hartie, sau se pot folosi si paharele de hartie, cum ar fi cele oferite in fast-food-uri;
- Se intoarce forma cu fundul in sus, i se da o gaura, prin care se trece fitilul lumanarii, care se va lipi cu scotch, astfel incat sa se acopere si gaura, pentru ca mai apoi sa nu curga ceara. Fitilul poate fi de la o lumanare mai veche sau sfoara alba de bumbac;
- Se intoarce forma invers si se fixeaza cu ajutorul unui bat, creion sau pix fitilul, astfel incat acesta sa stea centrat. Mai precis, se infasoara fitilul pe un bat care apoi se sprijina de marginile formei;
- Pentru a colora ceara se folosesc culori de ulei sau pigmenti (praf) care se amesteca cand ceara e topita;
- Daca se vrea o lumanare in dungi orizontale colorate, se toarna pe rand (asteptand sa se raceasca pentru a nu se amesteca culorile), mai multe straturi de culori diferite;
Dupa ce s-au racit de tot se scot din forme si gata lumanarea.

Lumanarile au devenit un accesoriu prezent in mai toate casele. In forme, culori si esente diferite, ele sporesc slabiciunea pentru shopping a femeilor. Si daca tot a devenit un accesoriu must-have, de ce sa nu castigi si tu ceva prin asta si sa le produci chiar tu?

Daca ti se pare totusi ca e prea dificil sa faci aceasta operatiune in bucataria casei tale, atunci poti cumpara lumanari deja facute la care adaugi tu accesorii care mai de care.

Nu iti mai ramane decat sa scoti niste fleyer-e la imprimanta in care iti faci singura reclama si le distribui prin cartier.

Florareasa de ocazie. Femeile au avut dintotdeauna o slabiciune pentru ele, iar barbatii prezinta semne de slabiciune atunci cand trebuie sa le cumpere. Mamicile care au un ochi artistic dezvoltat si bun gust isi pot ghida in scurt timp afacerea spre succes. Din imaginatie, sau inspirata din reviste poti realiza aranjamente florale de invidiat, care vor fi apreciate la nunti, petreceri, botezuri. Iti poti chiar vinde serviciile unui restaurant, care va aprecia produsele tale la un pret cu mult mai mic decat al comerciantilor de pe piata. Si ca sa faci reduceri, iti poti planta singura in ghivece diverse tipuri de plante cu care poti realiza aranjamentele florale.

Dactilografa. Cu un calculator si cu un mic anunt la mica publicitate te poti trezi in scurt tip cu o multime de oferte pentru redacterea diferitelor texte. Aici pot exista patru tipuri de clienti: de pe segmentul academic, al afacerilor, medical, legal si profesional. Segmentul academic ofera cele mai  multe oportunitati. Astfel, poti primi comenzi pentru dizertatii, proiecte, referate, lucrari de licente, etc. Din lumea afacerilor pot veni comenzi pentru editarea pliantelor, a brosurilor, rapoartelor, meniurilor pentru restaurante, a corespondentei, etc. De asemenea iti poti oferi serviciile firmelor ce au nevoie de o munca de secreatarit temporara. Ca sa poti acoperi si segmentul medical trebuie sa fii familiara cu terminologia pentru a putea reda corect continutul textelor.

Croitorie.  Daca ai inclinatii si ceva pregatire in acest domeniu, nimic nu mai sta intre tine si o mica afacere profitabila. Si nici nu trebuie sa investesti in materia prima. Trebuie sa ai doar o masina de cusut si multe papiote de ata de diferite colori. Pui un anunt la avizierul scarilor din cartier si in scurt timp ai sa vezi cum vei fi asaltata de a multime de cereri. Dupa ce iti vei face o clientele constanta, nici nu vei mai avea nevoie sa-ti faci publicitate, pentru ca daca vei lucra bine, clientele te vor recomanda la prietene si asa mai departe.

Cultivarea plantelor medicinale. Daca stai la casa iti poti transforma o parte din curte in gradina  pentru plantele medicinale. Astfel poti planta anghinare, catina, cicoare, coada soricelului, crusin, feriga, galbenele, musetel, menta, etc. Interesul constant al romanilor in medicina alternativa va tranforma "recolta" ta intr-o mica afacere de succes. Poti planta de asemenea si plante cunoscute pentru efectele benefice in aromaterapie, cum sunt iasomia si levantica, sau pentru decoratiuni.

Ana Zidarescu
[email protected]

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro