Căști bluetooth sau căști cu fir: care e cea mai bună alternativă pentru sportivi?

6 noiembrie 2020

Căștile au devenit un accesoriu aproape indispensabil pentru cei care au adoptat sportul în stilul lor de viață. Antrenamentele la sală sau cele de alergare sunt acompaniate de un fundal sonor care diferă de la sportiv la sportiv.

În timp ce preferințele unora dintre sportivi se îndreaptă către diferite genuri de muzică, alții folosesc timpul de antrenament pentru a-și actualiza lista de cărți citite cu audio book-uri. Interesant este că cea mai mare parte a sportivilor aleg căști bluetooh wireless pe care le folosesc în antrenamentele lor în detrimentul celor cu fir. De unde vine această preferință? Încercăm să ne dăm seama mai jos.

Avantaj: Căștile fără fir sunt mai confortabile

Într-adevăr, principalul argument este confortul dat de lipsa firului care face legătura între difuzoare și dispozitivul de pe care sunt redate materialele audio. Transmiterea semnalului prin bluetooth oferă sportivului libertate de mișcare, iar dispozitivul de redare a materialelor audio poate fi pus oriunde fără în apropierea căștilor fără a dăuna calității de redare. Așadar, indiferent că telefonul este in buzunar sau într-un suport special de brâu sau de braț, mișcările se vor putea derula natural.

Dezavantaj: căștile bluetooth trebuie încărcate

Nevoia de încărcare poate fi un dezavantaj, mai ales că bateria se poate termina exact în mijlocul antrenamentului când ai cea mai mare nevoie de o piesă care să te motiveze să-ți depășești limitele. Totuși, generațiile noi de căști vin cu autonomii din ce în ce mai extinse și cu notificări atunci când nivelul bateriei este unul redus.

Avantaj: portabilitate mai bună pentru căștile wireless

Acest avantaj este mai pronunțat când este vorba de căștile in-ear care vin cu o casetă de încărcare, foarte folositoare și pentru transport. Această facilitate aduce un beneficiu important din perspectiva portabilității, dar și a autonomiei. Atunci când nu sunt folosite, aceste căști pot fi puse în cutia și se vor reîncărca până la nivelul maxim.

Dezavantaj: căștile wireless se pierd mai ușor

Firul poate fi văzut și ca un element de siguranță. Face pierderea căștilor mai dificilă. Modelele cu difuzoare independente prezintă un risc mai mare de pierdere, mai ales în condițiile unor activități sportive. O fixare necorespunzătoare le periclitează prinderea în ureche și, implicit la un șoc mecanic survenit în timpul antrenamentului și unul dintre difuzoare poate să cadă. Găsirea lui ar putea deveni dificilă, mai ales în condițiile în unei ture de alergare în aer liber.

De obicei, sportivii aleg confortul. Atât timp cât accesoriile pe care le folosesc se încadrează în exigențele lor le vor folosi perioade îndelungate. Atunci când va veni momentul înlocuirii, se vor orienta către produse similare. Așadar căștile wireless au toate șansele să rămână în topul preferințelor. În același timp, producătorii trebuie să vină cu modele noi care propun îmbunătățiri față de versiunile anterioare, îmbunătățiri menite să crească nivelul de satisfacție în timpul utilizării.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro