Casele pasive, apar si in Romania!Case cu intretineri mici si satisfacti mari!

20 august 2008

Casele pasive sunt construite cu scopul principal de a aduce transferul termic cât mai aproape de zero, astfel încât să menţină un echilibru termic şi să asigure, în acest fel, un climat interior confortabil atât vara, cât şi iarna, fără a folosi o sursă convenţională de răcire sau de încălzire. Conform analistilor DMI care citează specialişti, consumul de energie este mai mic, în cazul unui astfel de imobil, cu 70-80 la sută decât în cazul unei locuinţe construite clasice.
           

O casă cu transfer termic zero nu elimină noxe şi, prin economia de energie, reduce substanţial costurile de întreţinere. Locuinţele sunt dotate cu pompe de căldură şi panouri solare, nepoluante. O casă pasivă poate fi dotată cu un sistem integrat de încălzire, ventilaţie şi condiţionare a aerului. Astfel, pe timp de iarnă, aerul rece de afară poate fi încălzit printr-un sistem subteran, iar energia solară poate fi folosită pentru încălzirea apei menajere.
          
 

Elementele caracteristice pentru casele pasive sunt ferestrele cu trei rânduri de geam şi nivelul ridicat de termoizolaţie. Aceste case pot avea opt etaje şi o durată de viaţă de 100 de ani. Casele pasive pot fi gata în termen de şase luni - un an.
           

Marele avantaj al casei pasive îl reprezintă reducerea cheltuielilor de întreţinere. Dacă, în cazul unei locuinţe, obişnuite, media lunară a cheltuielilor este de aproximativ 400 euro, în cazul unei locuinţe pasive, cheltuielile pot fi de patru ori mai mici.
           

Conform documentaţiei QCM, companie care dezvoltă, în premieră pentru România, un ansamblu rezidenţial de lux cu asemenea case, pasive, la Buftea, costurile de construcţie sunt mai ridicate cu aproape 30 la sută faţă de o casă normală. Costurile diferă, însă, în funcţie de zona în care este construită, de termoizolaţia aplicată şi de temperatura dorită de beneficiar.
           

Astfel, costul final este de minimum 150.000 de euro, pentru o suprafaţă utilă cuprinsă între 110 şi 150 mp, parter şi mansardă, iar pentru 700.000 de euro există ofertele de lux, care includ vile cu lift interior, finisaje de top şi terase suspendate.
           

Întreţinerea lunară a unei locuinţe construite în sistem casă pasivă, în suprafaţă de 80 mp, este, în anotimpul rece, de sub 150 de lei, în condiţiile în care întreţinerea unui apartament de bloc ajunge la 350 lei.
           
Complexul Adnana Residence de la Buftea promovează locuinţe de lux, cu suprafeţe de aproximativ 800 mp.Întreţinerea unei locuinţe de asemenea dimensiuni se ridică, în mod obişnuit, la aproximativ 2.000 lei/lună, fără a lua în calcul cheltuielile legate de curăţarea, întreţinerea sau repararea tuturor instalaţiilor de răcire/încălzire. În cazul caselor pasive, exemplul fiind o locuinţă de 800 mp din ansamblul Adnana Residence, întreţinerea lunară va costa 550 lei.
           

Luxul, conform dezvoltatorului de case pasive de la Buftea, nu mai înseamnă doar confort, ci şi armonie cu mediul înconjurător.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro