Care sunt semnele care arata ca trebuie sa schimbi uleiul si filtrul moto

22 octombrie 2020

Un filtru de combustibil uzat poate duce la defectarea intregului sistem de combustibil si, pe cale de consecinta, a motorului vehiculului tau. Prin urmare, este important sa poti determina gradul de uzură al acestei componente. In general, un filtru ulei moto se inlocuieste concomitent cu schimbarea uleiului de motor. Aceasta se face, de regula, la intervale regulate de timp. Insa, anumite semne sunt un indicator pretios al faptului ca trebuie sa accelerezi procedura de inlocuire a filtrului ulei, dar si a uleiului de motor.

Iata, deci, care sunt acestea:

Consum sporit de combustibil

Daca observi o crestere inexplicabila a consumului de combustibil, este clar ca ceva nu este in regula si trebuie sa purcezi, imediat, sa inlocuiesti filtrul ulei. Inlocuirea este simpla, si se face la un cost scazut. Inlocuirea la momentul potrivit creste durata de viata a motorului si nu afecteaza negativ fiabilitatea sa.
filtru ulei unimotors.ro

Motocicleta se smuceste la urcarea in panta

Indiferent de tipul de motocicleta pe care il pilotezi, urcarea in panta trebuie sa se realizeze lin, fara a solicita motorul in chip excesiv. Nu uita ca smucirea frecventa a motocicletei la urcarea in panta este unul dintre primele semne ale inlocuirii uleiului moto si a filtrului ulei.

Reducerea puterii motorului

Daca esti pilot moto cu o vasta experinta, iti poti da seama, din start, ca motorul motocicletei tale nu functioneaza la parametri maximi. In aceste conditii, reducerea puterii motorului este un indicator elocvent al inlocuirii atat a uleiului, cat si a filtrului ulei al motocicletei tale. Reducerea puterii motorului iti ofera, deci, motociclistule, un semn clar ca nu mai trebuie sa stai pe ganduri, deoarece filabilitatea motorului motocicletei tale este pusa in pericol.

Motorul da rateuri

Atunci cand motorul da rateuri in momentul pornirii, ai un indiciu ca rezudurile uleiului nu mai pot fi filtrate de catre filtrul de ulei moto. Atentie, insa, ca trebuie sa faci o distinctie clara intre situatiile in care esuarea pornirii motorului este doar un simplu moment nefericit, sau este regula care iti arata ca este momentul sa apelezi la un filtru moto nou, filtru aer sau ulei. Doar tu esti in masura sa cunosti cel mai bine performantele motorului motocicletei tale! In cazul in care nu te prea pricepi la chestiuni de mecanica, este momentul sa ceri sfatul specializat al unui mecanic, care iti va spune daca este sau nu cazul sa achizitionezi un filru ulei nou.

Motorul se opreste la mersul in gol

O astfel de problema cu siguranta este cat se poate de neplacuta, mai ales daca te afli pe autostrada si circuli cu viteza si ai o masina in spate, pentru ca poti fi vinovat de producerea unui accident rutier.

In cazul in care detii o motocicleta mai veche, cu siguranta aceasta nu este prevazuta cu nicio functie de citire a memoriei, asa ca trebuie sa stii rapid sa stabilesti care este cauza care a dus la oprirea motocicletei, iar oprirea motorului in mers poate avea drept cauza necesitatea inlocurii filtrului ulei.

Asadar, cel mai important lucru pe care trebuie sa il cunoasti este acela ca o motocicleta niciodata nu se opreste in mers din senin.

O motocicleta va transmite diferite semnale de avertizare, insa in cazul in care de fiecare data cand acaesta va transmite un asemenea semnal pe care il ignori, atunci motocicleta va ajunge in situatia de a se opri brusc.

Deci, treci la inlocuirea imediata a tot ceea ce inseamna filtru ulei!

Reducarea cuplului motor atunci cand motorul functioneaza la rotatii mari

Poate parea extrem de surprinzator, insa unul dintre semnele care iti arata ca trebuie sa cumperi imediat un filtru motor nou consta in reducerea cuplului motor atunci cand motorul functioneaza la rotatii mari. La inceput, iti va da mari batai de cap, pentru ca nu intelegi ce se intampla cu motocicleta ta. Dupa ce studiezi natura problemei, vei intelege ca inlocuirea filtrului ulei va salva motorul si ii va prelungi durata de viata.

Daca observi oricare dintre aceste semne, ai grija sa inlocuiesti filtrul ulei. Atunci cand efectuezi aceasta inlocuire, foloseste doar piese de schimb de inalta calitate.

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro