Care sunt principalele avantaje ale centralelor termice electrice?

Categorie: Comunicate de presa

Faptul ca tot mai multa lume apeleaza la centrale termice electrice nu mai este o surpriza. Daca pana in urma cu ceva timp centralele pe gaz erau printre cele mai folosite pentru incalzirea locuintelor ca urmare a costurilor mai mici cu gazul, in ultimii ani raportul dintre consum si costul cu energia electrica a centralelor termice a facut ca aceste centrale electrice sa fie tot mai apreciate.

Cum functioneaza o centrala termica electrica?

Centralele termice electrice se bazeaza pe incalzirea apei din sistemul de incalzire a locuintei si pe incalzirea apei calde doar folosind energia electrica. Principiul de functionare al unei astfel de centrale termice are la baza rezistente electrice care sunt utilizate in cadrul centralei si care incalzesc apa atunci cand centrala este pusa in functiune.

Pe masura ce apa din sistemul de incalzire a locuintei vine in contact cu aceste rezistente, aceasta se incalzeste tot mai mult pana devine fierbinte. In momentul in care apa din sistem atinge temperatura optima setata de catre sistemul centralei electrice, aceasta este transmisa catre calorifere pentru a incalzi fiecare incapere a locuintei. Fiind vorba doar despre utilizarea energiei electrice pentru incalzirea apei, nu exista riscul de a aparea pierderi, asa cum este de exemplu in cazul centralelor termice pe gaz.

Avantajele centralelor termice electrice

Faptul ca tot mai multa lume opteaza pentru centrale electrice atunci cand vine vorba despre sistemul de incalzire centralizata a locuintei nu mai mira pe nimeni. Acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje de care te poti bucura optand pentru astfel de centrale termice.Un prim avantaj se refera la eficienta foarte crescuta a centralelor termice electrice. In cazul unei centrale care functioneaza pe energie electrica vorbim despre un randament de aproape 99%. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest tip de centrala termica nu necesita cosuri de fum pentru evacuarea gazelor si prin urmare intreaga energie termica este utilizata pentru incalzirea locuintei.

Costurile mai reduse in momentul instalarii se regasesc de asemenea printre avantajele unei astfel de centrale electrice. Prin faptul ca o astfel de centrala termica poate fi montata doar prin simpla racordare la sistemul electric de care orice locuinta beneficiaza, costurile sunt foarte reduse.Spatiul redus pe care il ocupa se adauga la avantajele mai sus amintite.

Prin faptul ca o astfel de centrala termica poate fi montata oriunde, nefiind nevoie neaparat sa fie montata langa un perete exterior, acest model de centrala poate fi cea mai buna alegere si pentru spatiile mai putin ofertante din punct de vedere al suprafetei.La toate aceste avantaje mai putem adauga si usurinta de intretinere a centralelor electrice, aceasta functionand precum orice alt tip de aparat electric. De asemenea, faptul ca sunt mai putin poluante reprezinta un alt atuu important care recomanda alegerea unei astfel de centrale termice pentru locuinta ta.

Centrale electrice pentru orice locuinta

Daca toate aceste avantaje ale centralelor electrice te-au convins ca o astfel de centrala este cea mai buna alegere, atunci trebuie sa stii poti gasi foarte multe brand-uri si modele in oferta magazinului online Aleroma. Acest magazin pune la dispozitia clientilor care au nevoie de sisteme de incalzire o gama foarte diversificata de astfel de centrale termice, fie ca vorbim despre centrale pe gaz, centrale electrice sau centrale pe lemne ori pe alt combustibil fosil.

Pentru a gasi centrala termica potrivita pentru confortul optim al locuintei tale tot ceea ce trebuie sa faci este sa intri pe www.aleroma.ro si sa analizezi cu atentie oferta de astfel de sisteme de incalzire centralizata puse la dispozitie de acest magazin online. Nu lasa iarna sa te ia prin surprindere si cauta din timp cea mai buna centrala termica pentru confortul casei tale!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Care sunt principalele avantaje ale centralelor termice electrice?


Alte articole