Care sunt principalele analize pentru sarcina de facut in cele 9 luni?

28 noiembrie 2022

Modificarile care pot aparea in perioada sarcinii sunt minore sau majore si pot afecta mai mult sau mai putin viitoarea mama, dar si fatul. Din aceasta cauza, efectuarea unor analize pentru sarcina in timp oportun este extrem de importanta in vederea mentinerii unei starii de sanatatea bune. Majoritatea schimbarilor apar la nivel hormonal, mental sau metabolic. Afla si tu mai multe despre cele mai importante seturi si investigatii pe care le ai de facut in aceasta perioada.

Ce analize pentru sarcina trebuie sa faca o viitoare mama?

Unele dintre cele mai importante schimbari vin in perioada sarcinii, astfel ca inca din momentul fecundatiei, hormonii intra in actiune si le cauzeaza viitoarele mamici schimbari in organism. Insa acest schimbari sunt benefice pentru dezvoltarea sarcinei intr-un mod oportun, corect si sanatos. Actiunea estrogenului si a progesteronului sunt cele mai importante pentru mentinerea unui sanatatii in parametrii normali. Afla si tu mai multe despre cum te poti ingriji mai bine in aceasta perioada in urmatoarele randuri.
analize sarcina
Sangele, respiratia si somnului sunt cei mai importanti factori pe care va trebui sa ii ai in vedre pe parcursul celor luni de zile. Acest lucru inseamna ca vor avea loc cresteri ale volumului plasmic, iar niste analize pentru sarcina iti vor arata daca cresterea este una normala sau va avea efect asupra organismului. Cel mai important este sa ai mereu in vedere relatia cu medicul specialist si sa te asiguri ca te afli sub controlul acestuia.

Este prezenta dispneea?

Femeile gravide au adesea impresia ca respira mai greu sau ca se sufoca. Acest lucru se intampla datorita faptului ca numarul de respiratii pe minut este mai mare, iar presiunea catre abdoment este si aceasta marita. Mai ales in ultimul trimestru de sarcina vor avea loc aceste modificari. Toate acestea pot fi monitorizate prin efectuarea unor analize pentru sarcina in mod periodic.

In cadrul laboratoarelor si centrelor de recoltare SYNLAB, iti poti efectua toate investigatiile si examinarile de care ai nevoie pentru mentinerea rezultatelor la in parametrii normali. In plus, daca te prezinti cu un bilet de trimitere de la medicul de famlie sau medicul specialist vei putea sa beneficiezi de toate acestea gratis sau la jumatate de pret.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Care sunt principalele analize pentru sarcina de facut in cele 9 luni?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro