Care sunt avantajele și dezavantajele monedei Bitcoin?

Categorie: Financiar, Finanțe personale

Bitcoin este utilizat printr-o rețea peer-to-peer, permițând să schimbi banii în orice moment și să îi trimiți în orice colț al lumii.

Bitcoin a atras, cel puțin în ultima perioadă, multă simpatie din partea publicului larg. Mass-media, creșterile de preț, marile companii, toate acestea fiind unele dintre motivele pentru care moneda rege a primit atenție și din partea începătorilor în domeniul crypto. Ideea de profit și de independență financiară sunt ceea ce îi face pe mulți să-și dorească să investească în Bitcoin. Oricât de fascinantă ar fi lumea criptomonedelor, întotdeauna, înainte de orice investiție financiară este ideal să puneți pe hârtie câteva avantaje și câteva dezavantaje ale obiectului în care doriți să va puneți veniturile.

Bitcoin este utilizat printr-o rețea peer-to-peer, permițând să schimbi banii în orice moment și să îi trimiți în orice colț al lumii. Nu este dependent de nicio entitate și nu este controlat de un guvern. Lăsând la o parte noțiunile generale pentru moneda, haideți să vedem câteva dintre avantajele, dar și dezavantajele pe care le are Bitcoin.

  • Este ușor de folosit. Poți efectua plăti în Bitcoin oriunde în lume, simplu și rapid. Indiferent de locul în care dorești să trimiți cantitatea de crypto sau ora la care vrei să faci acest transfer, o poți face fără probleme, atâta timp cât ai codul QR al portofelului în care faci plata.
  • Este mai ieftin. Costul unui transfer de Bitcoin este mult mai ieftin decât al unui transfer bancar în străinătate. Dacă dorești să trimiți bani cuiva in America, de exemplu, ar fi comisionul mai mare prin banca, decât alternativa Bitcoin. Astfel, prin Bitcoin sunteți scutit de un cost suplimentar nedorit.
  • Siguranță. Un alt avantaj al unui transfer cu Bitcoin îl reprezintă siguranța transferului. Codurile de portofel pe care le are orice tranzacție și rețeaua Blockchain sunt extrem de greu de identificat de cineva care încearcă să fure moneda din contul dumneavoastră.
  • Poți folosi Bitcoin la fel cum folosești banii tradiționali. Îți poți stoca moneda pe desktop, pe telefon, într-un portofel extern. De asemenea, există ATM-uri Bitcoin din România .
  • prin care, dacă aveți criptomoneda într-o aplicație, va duceți cu telefonul la bancomat și va extrageți suma de care aveți nevoie.

Dezavantajele Bitcoin

  • Utilizarea Bitcoin depinde exclusiv de o conexiune la internet, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosit offline.
  • Fiind un sistem la început, viteza de procesare a tranzacțiilor variază. În momentele de creștere a prețului, transferurile pot dura destul de mult, din cauza minerilor. În astfel de momente trebuie să puneți fee-uri mari, pentru a va fi prioritizata tranzacția de către aceștia și a ajunge la destinație rapid.
  • Tranzacțiile de Bitcoin sunt ireversibile. Adică odată de ați făcut un transfer de Bitcoin nu va mai puteți recupera suma. Este foarte important să faceți transferul prin scanare de cod QR sau dacă acest lucru nu este posibil, să citiți de foarte multe ori adresa de wallet înainte de a face transferul.

Luând în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele pe care le oferă moneda și tranzacțiile cu această, voi sunteți pregătiți să cumpărați Bitcoin?

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole