▶️▶️▶️▶️▶️Vă puteți abona pe www.celindra.ro și, pe lângă tranzacțiile pe care le puteți urmări real-time, vom putea să și dialogăm.
Inflația în US, a cărei citire s-a întâmplat săptămâna trecută, a avut o valoare surprinzător de mare. După prăbușirea pieței, a fost suficient ca o singură bancă să comunice rezultatele pe Q2, ca să revină euforia pe burse. Vinerea trecută, bursa a închis într-o creștere spectaculoasă, anulând toată scăderea din cursul săptămânii. Cred că este un rebound tehnic și rezultatele companiilor publicate ușor peste așteptări vor duce la o escaladare a prețurilor. Pe termen lung, situația nu este deloc roz pe burse, mă aștept la o toamnă tumultoasă. Când Michigan Sentiment va atinge valoarea de 49, putem considera că suntem în recesiune. Cât timp Michigan Sentiment rămâne peste 50, există o speranță de soft landing. La o inflație de 9.1%, chiar dacă șomajul rămâne puternic la 3.6%, lucrurile se vor schimba din toamnă. Indicii au încă valori îngrozitor de mari. La 3800 S&P acum, de la 3300 în pandemie, are în continuare o valoare mult prea mare. Corecția ar trebui făcută sănătos, până la un nivel de 2016. Abia atunci vom putea spune că am atins fundul oceanului. Economia americană, chiar dacă nu va avea o scădere dramatică în Q2, va intra totuși în recesiune - publicare GDP în 28 iulie. Deja la o inflație de 9.1% se discută că FED va crește dobânzile cu 1%. Până când șomajul nu va începe să crească, inflația nu va începe să scadă. Toată lumea încearcă să ghicească unde va fi vârful inflației. Istoria ne arată că inflația nu a crescut lună de lună constant. O să vedeți că inflația PPI - a producătorilor - a crescut mai puțin, pentru că au renunțat la propria margine. Toată euforia din piața se va reașeza după datele macroeconomice. Nu vreau “să ghicim” ce va fi mâine sau peste o lună, ci ce va fi peste un an și nu pare nimic bun la orizont. Dorința FED este să ducă inflația, la anul, la 2-3% și șomajul să îl păstreze sub 5%. Mai rău decât o inflație care crește de la lună este stagflația și perenizarea inflației. Chiar și în Elveția, banca centrală a decis să mărească dobânzile pentru prima oară. Am auzit că de când dolarul s-a întărit, ar fi probleme cu exporturile din US. America e singura economie matură nesaturată. Nu veți găsi, la americani, un trading balance pozitiv. Faptul că dolarul e puternic îi ajută pe americani.
E bine ca euro să fie jos, dar nu e bine să fie purtător de inflație. Vor fi publicate curând și rezultatele companiilor din big-tech. Dacă Biden nu va opri acest monopol big-tech, s-ar putea ca un singur faliment să fie lebăda neagră care să ducă la o corecție de 20%.
Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk...
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/
Urmărește și VIDEO-ul despre imobiliare
#nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa
Video - Când va fi declarată recesiunea? | CPI, la 9.1% în US | Urmează o toamnă complicată | Cristian Sima
Sursa: Cristian Sima Feed your Greed
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro