Cand ar fi bine de investit in proprietati aflate in executari silite?

26 martie 2015

Potrivit echipei Regatta, singura companie ce are infiintat un departament dedicat proprietatilor supuse executarii silite, aceste imobile ofera oportunitati de profit exceptionale, incepand cu pretul cu 30-35% sub nivelul pietei.

Iata ce trebuie sa stim despre momentul investitiei in imobile aflate in executari silite in Bucuresti.

Cum cautam proprietati aflate in executari silite?

Cea mai mare greseala pe care un investitor ar putea s-o faca este sa trateze proprietatile supuse executarii silite ca fiind raritati si sa nu cerceteze concret oferta disponibila.
Ca si in cazul celorlalte tipuri de tranzactii proprii pietei imobiliare, ofertele de proprietati aflate in executari silite pot fi adunate fie contactand o companie imobiliara a carei activitate este concentrata inclusiv pe aceste achizitii, fie apeland la birourile executorilor judecatoresti sau la banci, principalii creditori pentru aceste imobile.

Cum privim finantarea achizitiei imobilelor supuse executarii silite?

Legea impune ca indiferent de modalitatile de achizitie a imobilelor aflate in executari silite, respectiv licitatia si vanzarea directa, investitorul sa depuna o garantie de 10% din pretul de vanzare, suma ce va fi inapoiata in situatia in care nu este declarat cumparator. Daca tranzactia este aprobata in favoarea sa, investitorul beneficiaza de un termen de 30 de zile in care sa competeze diferenta pretului de vanzare a proprietatii supuse executarii silite. Asadar, recomandarea specialistilor Regatta este ca un investitor sa se orietenteze spre segmentul executarilor silite doar daca are siguranta obtinerii fondurilor necesare in intervalul acestui termen legal.

Executarile silite si pilda pomului laudat

Dupa cum mentioneaza si specialistii companiei Regatta Imobiliare, pretul de 30-35% mai mic decat nivelul pietei ar putea deveni inca si mai avantajos in situatia in care potentialul cumparator al imobilului supus executarii silite este singurul participant la licitatiea. In aceasta situatie, proprietatile aflate in executari silite pot fi achizitionate la pretul publicat in oferta de vanzare.

Oportunitatea este cumva similara cu formalitatile vanzarii directe a imobilelor aflate in executari silite, procedura ce presupune o negociere directa cu banca si aprobarea tranzactiei de catre boardul acesteia.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Cand ar fi bine de investit in proprietati aflate in executari silite?

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro