Campioana olimpică Valeria Racila antrenează micii maratonişti de ...

2 august 2010

COMUNICAT DE PRESÄ‚

Campioana olimpică Valeria Racila antrenează micii maratonişti de la Genesis

Valeria Racila van Groningen, campioană olimpică la canotaj, preşedinte al Maratonului Bucureştiului, s-a întâlnit vineri dis de dimineaţă, în Parcul Herastrau, cu un grup de elevi, care au participat la "Programul de Vară Genesis". Copiii au petrecut o săptămână de vacanţă, dezvoltându-şi abilităţile de comunicare în limba engleză, cultură generală dar şi abilităţile practice şi sportive.

La întâlnirea cu micii sportivi, Valeria le-a vorbit copiilor despre beneficiile sportului, despre Maratonul Bucureştiului şi a alergat cu ei în Parcul Herăstrău.
Printre copiii de la Genesis s-au aflat şi Andreea, fiica fostei canotoare Doina Ignat, şi ea multiplă campioană olimpică şi mondială care a declarat că va merge împreună cu mama ei să alerge la maraton. Alexandra, fiica altei glorii a canotajului românesc, Camelia Macoviciuc Mihalcea doreşte însă să devină înotătoare. Aşa mame, aşa fiice!

Valeria Răcila a alergat, împreună cu soÅ£ul ei, fost canotor ÅŸi el, Steven van Groningen, 13 maratoane ÅŸi 9 semimaratoane. Ea consideră că "Orice copil trebuie să înveÅ£e de mic că miÅŸcarea este cheia succesului ÅŸcolar. Oricât de mult i-ar placea la computer unui copil, el trebuie să se ÅŸi joace, să alerge sau să practice un spor fiindcă, fără oxigenarea creierului, însuÅŸi procesul de învăţare este mai greoi. De asemenea nutriÅ£ia la această vârstă este foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu copiii de la Genesis, mulÅ£umesc pentru invitaÅ£ie, ÅŸi sper să mai am ocazia să îi învăţ pe micuÅ£i câte ceva despre bucuria de ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Campioana olimpică Valeria Racila antrenează micii maratoniÅŸti de ...

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro