Calitatea vietii in oras pe mainile timisorenilor Vezi cele 12 proiecte care isi propun sa aduca Timisoara la standarde occidentale

Categorie: Afaceri, Comunicate de presa

Upgrade My City este primul program care isi propune sa vina cu solutii inovative pentru rezolvarea problemelor specifice Timisoarei, utilizand una dintre cele mai importante resurse de care poate dispune un oras: inteligenta colectiva pusa in actiune. Programul vine cu o viziune inclusiva, orientata spre locuitori: “orasul este casa casei noastre, pentru ca stralucirea orasului este data de insumarea cetatenilor lui, pentru ca orasul ne priveste”, spune Dan Bugariu, coordonatorul programului.

Programul va debuta cu un eveniment sub acelasi nume, care va aduce in fata audientei 12 profesionisti activi in cele patru sectiuni vitale pentru un oras cu un grad inalt de calitate a vietii: Sanatate, Educatie, Urbanism si Antreprenoriat. Acest eveniment va avea loc in perioada 2-3 noiembrie, la Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis.
Evenimentul Upgrade My City se adreseaza tuturor locuitorilor Timisoarei, care activeaza in comunitatea locala, companii, universitati si administratie publica, indiferent de pregatire profesionala, elevi, studenti, profesionisti si antreprenori.

Sanatate, Educatie, Urbanism, Antreprenoriat
Prin intermediul sectiunii „Sanatate”, se urmareste ca, prin schimb de experiente, dialog si colaborare, sa se identifice noi modalitati de actiune, in plan individual si colectiv, pentru o stare de sanatate mai buna a locuitorilor Timisoarei. Proiecte comunitare de succes pentru imbunatatirea calitatii vietii, importanta echilibrului si a unei relatii armonioase cu mediul in care traim, precum si alti factori care ne afecteaza sanatatea se numara printre temele abordate de speakerii din cadrul acestei sectiuni: Teodora Borghoff, membra a initiativei comunitare Stanciova, Dan Gaita, profesor de Cardiologie in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Andrei Condoros, de la Asociatia Peisagistilor.

„Educatia” este o alta sectiune de interes pentru Upgrade My City, al carei scop este de a promova exemple remarcabile de oameni si organizatii care au avut curajul sa puna lucrurile in miscare, precum si prezentarea de rezultate si solutii care pot aduce imbunatatiri sistemului educational romanesc. Printre invitati se numara Mirela Stetco, Director de training si suport la Teach for Romania, Simona David Crisbasanu, lider al Asociatiei ROI si Andy Szekely, Fondator Bootcamp University, impreuna cu care vom extrage bune practici pe care un oras poate decide sa le implementeze in propriile scoli.
Sectiunea ‘Urbanism’ din cadrul Upgrade My City aduce in discutie modurile prin care informatiile esentiale in dezvoltarea urbana pot fi introduse in uzul comun al tuturor actorilor implicati si interesati de imbunatatirea calitatii vietii urbane prin transparenta, accesibilizare si aplicare. Christopher Bohlens va impartasi din experienta sa in cadrul Open Knowledge Foundation, Germania, urmat de initiatorul proiectului de design urban Hack your City, Yannick Haan si Vera Marin, Presedinte Asociatia pentru Tranzitie Urbana. Prezentarile si discutiile de pe marginea lor vor urmari clarificarea modului in care datele deschise pot influenta puternic evolutia inteligenta a orasului.

„Orasul este, in tot mai mare masura, mediul in care ne desfasuram cu totii existenta. Astfel, procesele prin care se construieste acest mediu, calitatea sa si modul in care il utilizam si pretuim, capata o tot mai mare importanta pentru fiecare dintre noi. Implicarea filialei Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania in evenimentul Upgrade My City are ca fundament misiunea noastra, ca organizatie de interes public, de a contribui la imbunatatirea proceselor prin care ne construim orasele”, explica Oana Simionescu, vicepresedinte OAR Timis, coordonator BETA.

Cea de-a patra sectiune, „Antreprenoriat” va aduce in fata audientei povesti exemplare de evolutie antreprenoriala, traite de catre tineri oameni de afaceri, sesiune urmata de organizarea unei zone de lucru unde participantii pot contribui la definirea si detalierea unor proiecte-suport pentru dezvoltarea antreprenoriala viitoare a Timisoarei. Speakerii din cadrul acestei sectiuni sunt antreprenori ale caror afaceri s-au extins peste hotare sau au primit investitii: Florin Cornianu, co-fondator si CEO 123contactform.com, Sonia Oprean, Senior manager NESsT si Adrian Erimescu, co-fondator si CEO Imobiliare.ro, de la care vom extrage cateva idei si sugestii pe care sa le putem folosi la dezvoltarea sistemului antreprenorial local.

Despre proiecte
Proiectele inscrise in cadrul programului Upgrade My City trateaza diverse probleme specifice zonelor urbane dezvoltate: tehnologii de monitorizare a calitatii aerului, programe de colectare si management de date deschise, instrumente de finantare locale si academii non-formale de antreprenoriat s.a. Aceste proiecte apartin unor profesionisti si antreprenori timisoreni care au nevoie de implicarea comunitatii pentru a se concretiza.
Cele doua zile de eveniment se vor concluziona cu activitati de colaborare si sesiuni de lucru pe echipe formate din initiatorii proiectelor si voluntari.

Inscrieri
Accesul la eveniment este gratuit, conditionat de inscrierea in prealabil utilizand acest link: http://bit.ly/participaLaUMC
Pentru mai multe informatii despre eveniment, vizitati http://www.upgrademycity.ro/

Organizatori: Ordinul Arhitectilor din Romania—Filiala Timis, Asociatia Smart City, Timisoara Startup Hub, Alergotura si Initiativa in Educatie
Sponsori: BCR Romania, Imobiliare.ro
Parteneri: Guvernul Romaniei, Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Politehnica Timilsoara, Fundatia Comunitara Timisoara, Coalitia pentru Date Deschise, uRADMonitor, Fundatia Cardioprevent, Fundatia Medicis, Kinesys, Facultatea de Sociologie si Psihologie-UVT, Departamentul de Stiinte ale Educatiei-UVT, Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, Check Out Timisoara-Capitala Tineretului din Romania

Contact
Dan Bugariu                             Ana Maria Radu
Coordonator                             PR & comunicare
contact@upgrademycity.ro    pr@upgrademycity.ro
0723541338                            0740149723

» Preluat de pe LivePr.ro – Calitatea vietii in oras pe mainile timisorenilor Vezi cele 12 proiecte care isi propun sa aduca Timisoara la standarde occidentale


Alte articole

Adauga comentariu