In perioada 24-26 septembrie 2010 in Parcul Tineretului - intrarea dinspre Liceul Sincai - are loc evenimentul de cultura gastronomica Bucharest Food Festival realizat impreuna cu Primaria Capitalei si Biroul pentru Integrare Europeana al Romaniei de la Bruxelles.
Evenimentul isi propune sa promoveze zestrea gastronomica a fiecarui stat membru al Uniunii Europene sub motto-ul ”Unitate prin diversitate”. Prezenta fiecarui stat membru in parte aduce elemente de noutate si de originalitate pentru gastronomia europeana comuna. Apreciatele produse traditionale din Spania, Italia, Franta, Portugalia sau Olanda vor fi prezente si prezentate la Bucahrest Food Festival in ideea transmiterii informatiei, dar si a produsului catre vizitatorii festivalului, catre cei care vor trece pragul si vor dori sa primeasca informatii, sa deguste, sa compare si apoi sa cumpere produse europene traditionale si originale intr-o mare varietate.
Este pentru prima data cand intrarea publicului este libera- fara bilet- din dorinta de a avea un public cat mai numeros care sa se poata bucura de varietatea gastonomica europeana.
Inghetata cu trufe si parmezan este produsul vedeta al evenimentului. Este o reteta exclusivista, indrazneata si originala de inghetata pe care organizatorii o realizeaza impreuna cu Truffoir pentru a deschide orizontul papilelor gustative ale romanilor.
Plantele aromatice vii prezente si ele intr-o varietate nebanuit de mare vor fi prezentate si inserate in retete realizate la fata locului de catre maestrii bucatari invitati in eveniment.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro