Browserul Mozilla Firefox renunta la motorul de cautare Google, in favoarea Yahoo

Categorie: IT & C

Multe voci din sectorul IT incearca sa explice ruptura parteneriatului Mozilla – Google, dupa 10 ani de colaborare. Ruptura poate fi cauzata fie de concurenta pe piata browswerelor pe cale Google incearca sa o domine prin Chrome, fie de o oferta mai avantajoasa din partea Yahoo.

Folosit de 10% dintre utilizatorii internetului, Yahoo este pe locul trei in topul celor mai populare motoare de cautare, dupa Google si Bing. Schimbarea va fi una semnificativa pentru utilizatorii Firefox, care inregistreaza un numar de 100 de milioane de cautari in fiecare an, conform rapoartelor companiei.

Mozilla este o companie de tip non-profit care obtine venituri in primul rand din partea furnizorilor de servicii de cautare pe internet. De exemplu, contractul cu Google, care se va incheia in luna decembrie, a generat pentru Mozilla castiguri in valoare de 1 miliard de dolari. In ceea ce priveste contractul cu Yahoo, nu se cunosc foarte multe detalii, in afara faptului ca a fost incheiat pe o perioada de 5 ani.

Si Yahoo va beneficia in mod substantial de pe urma parteneriatului, despre care Marissa Mayer, directorul executiv al companiei, a declarat ca reprezinta „un domeniu-cheie de dezvoltare”. Browserul Firefox va beneficia de pagini de cautare Yahoo noi, cu un design modern.

Sursa: CNN Money


Alte articole