Blocuri de desen pentru schite

11 iunie 2015

Daca vreti sa studiati aceasta arta, cu siguranta aveti nevoie in primul rand de blocuri de desen, sau de foi volante, cu o anumita rugozitate si textura, pentru a da expresivitate incercarilor artistice.

Un mare avantaj al graficii fata de alte tehnici, se afla in caracterul ei practic, fiind o activitate pe care o puteti intrerupe si relua atunci cand doriti, fara probleme.

Este nevoie doar de cateva materiale, creion, radiera si hartie, care de obicei nu sunt costisitoare. Puteti folosi, de asemenea, creioane colorate, carbune, creta, etc. Un desenator trebuie sa aiba intotdeauna coli pentru a face schite dupa lucrurile care il inspira. Marimea si greutatea hartiei destinate acestui scop nu sunt importante.

Formatul de hartie A4 este unul ideal pentru acest scop. In comert exista blocuri de desen, pentru a face schite, de toate marimile si la un cost relativ scazut. Pentru a te familiariza cu proportiile, perspectiva si umbra, trebuie sa desenezi mereu. Ca exercitiu, nu este importanta desavarsirea desenului, este suficient sa schitezi elementele cele mai importante.

Elemente simetrice schitate in blocuri de desen

Se porneste de la premisa ca nu toate obiectele sunt simetrice, si, prin urmare, acest argument nu ar trebui sa fie generalizat. Pentru realizarea simetriei, cel mai simplu este trasarea unei linii, cu o apasare usoara, astfel incat sa poata fi simplu de eliminat, la jumatate obiectului, la care ambele parti sa se refere.

Este intotdeauna recomandabil sa se efectueze aceste verificari cu ochiul, pentru a-l exersa. Cand exista incertitudini, se poate utiliza un decimetru pentru verificare.

Blocuri de desen utilizate pentru reproduceri

Pentru a face o copie, se poate lucra din ochi, daca aveti si mare experienta. Dar pentru a invata si memora formele si proportiile, un ajutor foarte util poate fi impartirea atat a originalului, cat si a foii albe in patrate, ajutandu-va apoi de aceste linii directoare.

Cu cat e mai densa grila, cu atat mai mult putem observa si raporta mai exact proportiile, volumele si umbrele. Aceasta metoda este folosita si de catre profesionisti pentru a copia o opera de mari dimensiuni.

Incepatorii exerseaza de obicei aceasta tehnica pentru modele mai mici, care pot fi reproduse in paginile unor blocuri de desen de la www.Profiart.ro.

Orice forma, mai mult sau mai putin complexa, poate fi redata prin detectarea si raportarea punctelor la un sistem de axe carteziene.


» Preluat de pe LivePr.ro
- Blocuri de desen pentru schite

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro