BlackBerry pregateste pentru nostalgici ultimul model cu tastatura

Categorie: IT & C

BlackBerry a anuntat ca lucreaza la un nou model de telefon, ultimul model care va dispune de o tastatura fizica, spre bucuria nostalgicilor care detesta ecranul tactil si tastele care nu se mai simt sub degete. Compania a devenit, la un moment dat, emblematica pentru telefoanele sale cu tastatura fizica, dar schimbarile din piata au dus la o cadere abrupta a vanzarilor si, implicit, a pozitiei companiei.

Motivul pentru care acest model va fi ultimul din portofoliul companiei este retragerea BlackBerry de pe piata producatorilor de telefoane, schimbandu-si profilul si orientandu-se catre un alt segment al solutiilor mobile, respectiv dezvoltarea de solutii software de securitate pentru dispozitivele mobile. Dezvoltarea unui ultim dispozitiv complet a fost confirmata de catre CEO-ul companiei, John Chen, in cadrul unui interviu acordat Bloomberg TV.

BlackBerry a lansat un telefon cu ecran tactil in aceasta vara, anuntand la acea vreme ca va fi ultimul dispozitiv pe care compania intentioneaza sa-l mai lanseze inainte de reorientarea catre un alt segment al industriei mobile. Tot atunci spunea ca va oferi licenta altor companii care vor putea continua sa construiasca telefoane sub brandul BlackBerry.

Înca nu se stie daca noul dispozitiv va adopta ca sistem de operare Android sau va folosi sistemul propriu, BlackBerry OS 10 si nici configuratia sau preturile de vanzare a noului telefon blackberry pentru nostalgici.


Alte articole

Adauga comentariu