Bijuteriile inteligente: arta prețioasă în materie de bijuterie

13 decembrie 2021

Bijuteriile sunt, încă din Antichitate, o formă de expresie a personalității și emoțiilor - un cadou intim și desăvârșit, bijuteriile sunt alături de noi în cele mai importante momente prin care trecem. Însă vremurile se schimbă, noi trăim altfel și...oferim alte cadouri. Așa au apărut bijuteriile cu stocare inteligentă, o inovație în ce privește arta bijuteriei și a cadourilor.

Bijuteriile inteligente folosesc o tehnologie patentată, prin care purtătorul bijuteriei poate scana pandantivul cu ajutorul unei aplicații. La scanarea acesteia, pe telefon îi va apărea un mesaj text, video sau de tip fotografie. Practic, îi poți oferi iubitei sale o bijuterie pe care, atunci când o scanează, îi poate transmite...data în care v-ați văzut prima dată. Ori, de ce nu, fotografia ei favorită cu voi doi împreună. Pentru că în unele momente, cuvintele sunt „prea puțin” - iar o fotografie poate să exprime mai mult. Practic, o bijuterie inteligentă încorporează emoții. Ce cadou mai potrivit de-atât?

În spatele poveștii Anyoli se află Nadia Visan, dăruitor cu suflet - din mâinile sale au luat naștere primele bijuterii inteligente din România. Iar astăzi, specialiștii în daruri cu suflet de la Anyoli.ro ne povestesc despre importanța îngrijirii corecte a bijuteriilor.

Pentru că atunci când vine vorba de bijuterii oferite de cineva drag, vrem să ne bucurăm de ele cât mai mult timp. Zeci de ani, pentru a fi alături de noi în fiecare minut. Însă, pentru ca asta să se întâmple, e vital să învățăm să avem grijă corect de bijuteriile noastre.

1. Lumina și căldura, inamicii bijuteriilor 

Întocmai cum razele soarelui sunt dăunătoare pentru pielea noastră, lumina și căldura afectează calitatea bijuteriilor. În timp și atunci când sunt expuse în exces la razele directe ale soarelui și la căldură, bijuteriile își vor modifica nu doar culoarea (majoritatea vor căpăta un aspect întunecat), însă și durabilitatea: vor rezista mai puțin în timp, fiind, practic, sensibilizate.

Deși majoritatea bijuteriilor semiprețioase se întunecă / se înverzesc sau albăstresc în lumina insistentă a soarelui, o importanță majoră trebuie să o acordăm materialelor delicate; dacă lași un colier cu perle naturale în lumina soarelui, se va decolora - și nu ți-ai dori asta, nu? De aceea, e indicat să lași acasă bijuteriile valoroase atunci când mergi la plajă.

Căldura are același efect - dacă lași o bijuterie din opal pe radiator doar pentru câteva ore, vei vedea cum capătă umbre maronii. Iar perlele, expuse la căldură, pur și simplu crapă.

2. Bijuteriile și substanțele chimice

Dacă e zi de curățenie și te pregătești să te apuci de treabă, începe activitatea prin a-ți îndepărta toate bijuteriile de la mâini. Nu doar că, atunci când faci curățenie riști să le agăți sau să le rupi, însă le vei pune în contact cu tot felul de substanțe chimice de curățenie - poți fie să porți mănuși, fie să îndepărtezi bijuteriile - iar cea de-a doua variantă este cea recomandată.

De asemenea, în categoria produselor chimice intră și parfumul, fixativul, alte spray-uri de păr sau de corp, vopseaua de păr etc - de aceea, asigură-te că te dai cu parfum înainte de a-ți pune colierul. Te dai cu parfum, aștepți câteva minute, apoi îți pui bijuteria - evită să stropești direct o bijuterie cu parfum sau cu fixativ de păr, pentru că riști să le decolorezi.

3. Depozitare inteligentă 

Degeaba ai grijă corespunzător de bijuteriile tale dacă le depozitezi aievea în sertar, toate la un loc. Când faci asta, riști două lucruri:

  • bijuteriile se vor împletici, și de cele mai multe ori nu vei putea să le mai „descâlcești”
  • bijuteriile cu pietre / talismane / perle etc se vor zgâria sau crăpa.

Și niciuna dintre aceste variante nu sună bine, nu? De aceea, ca să ai parte de bijuteriile tale pentru cât mai mult timp, e vital să le depozitezi corect: într-un spațiu uscat și curat, departe de căldură și soare, în cutiuța în care au venit sau într-o cutie de bijuterii. Astfel, le vei proteja de zgârieturi premature.

4. Chiar dacă le iubești, nu le purta continuu

Chiar dacă îți îndrăgești bijuteriile, sunt câteva situații în care cel mai bine pentru sănătatea și longevitatea lor ar fi să le îndepărtezi:

  • când mergi la piscină, la spa sau la mare - pentru că apa cu clor și soarele nu vor face decât să le decoloreze
  • când faci sport sau alte activități care te predispun la transpirație excesivă
  • când faci curățenie și când speli vasele
  • când dormi, dacă știi că îți schimbi des poziția în somn și riști să îți încâlcești colierul.

Bijuteriile sunt emoții pe care le porți oricând - care îți amintesc de cel drag, de reușite, de momentele frumoase din viața ta. Și dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult timp, e important să ai corespunzător grijă de ele, pentru a nu-și schimba culoarea sau durabilitatea în timp.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Bijuteriile inteligente: arta prețioasă în materie de bijuterie

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro