Banda led te poate ajuta sa iti modernizezi biroul!

Categorie: Diverse

Niciun setup de gaming nu este complet fara o banda led care sa ofere o atmosfera futurista celor care petrec ore intregi in fata PC-ului. Banda led a devenit un accesoriu din ce in ce mai comun in casele oamenilor, deoarece ofera un aspect modern si, in unele cazuri, pot stimula stari de relaxare pentru cei care le folosesc.

De asemenea, gama de becuri led ofera posibilitatea de a beneficia de corpuri de iluminare foarte puternice ce sunt caracterizate printr-o sursa stabila de lumina rece care sa stimuleze o stare productiva celor care folosesc astfel de becuri led. 

LED inseamna Dioda care Emite Lumina (Light Emitting Diode). Dioda este o componenta cu doi electrozi (anod si catod) prin care trece curentul electric, iar traseul este unidirectional (intra prin anod si iese prin catod). Diodele sunt produse din materiale semiconductoare, precum seleniul sau siliconul, astfel incat atunci cand curentul circula prin acesti semiconductori, efectul este de generare a luminii. Practic, este opusul celulei fotovoltaice (care capteaza lumina si o transforma in energie electrica – panou solar).

Nu este de mirare ca vom gasi becuri led in interiorul birourilor call center, diferite corporatii, scoli, gradinite, cabinete medicale si locuinte. Becul de tip led este util mai ales in camera de studiu, deoarece ofera o lumina alba, clara si constanta, care nu va obosi ochii celor care lucreaza in camera respectiva.

Principalele avantaje ale unui bec led:

-Unul dintre cele mai mari avantaje este durata de viata. Un bec cu LED functioneaza intre 30.000 si 50.000 ore, in timp ce un bec incandescent functioneaza doar 1.000 ore;

-Un bec cu LED consuma de doua ori mai putin curent electric decat unul fluorescent si de zece ori mai putin decat unul incandescent;

-Spre deosebire de alte tipuri de becuri, cele LED nu contin substante toxice precum mercur sau plumb;

-Emit o lumina alba, naturala, care este apropiata de lumina de zi;

-In plus, acestea nu emit radiatii infrarosii sau ultraviolete si nu atrag insecte;

-Lampile cu surse LED nu mai au nevoie de accesorii de redirectionare a luminii; 

– Becurile LED pot fi produse pentru a genera orice culoare a spectrului fara a avea nevoie de filtru;

– Becurile LED pot avea dimensiuni mult mai mici decat celelalte solutii tehnice de iluminat;

– Sursele LED nu au nevoie de timp pentru a se incalzi sau a se raci (lumineaza instantaneu).

-Nu in ultimul rand, acestea au o dimensiune redusa, ceea ce permite scaderea volumului instalatiilor de iluminat.  

De asemenea, banda de iluminat cu LED este una dintre cele mai versatile solutii de iluminat de pe piata, ideala chiar si pentru cele mai greu accesibile spatii, atat interioare, cat si exterioare. Are un grad mare de maleabilitate, ceea ce ii permite utilizatorului sa o poata folosi pentru decorari dintre cele mai diverse. Caracteristicile benzilor LED difera, insa este foarte important sa tineti cont de urmatoarele criterii, atunci cand porniti in cautarea benzilor LED ideale: 

-In functie de culoare: alb rece, alb neutru, alb cald, galbena sau cu variatii de culori;

-In functie de tensiunea de alimentare, ele pot fi: 220V, 24V, 12V; 

-De asemenea, in functie de tensiunea de alimentare, de fluxul luminos pe care il doriti, precum si de gradul de protectie.

-In functie de locul in care vreti sa folositi banda LED, interior sau exterior: pentru decorarea magazinelor, pentru evidentierea unor obiecte de mobilier din casa sau din orice tip de incapere, pentru decorarea gradinii sau a casei ori pentru a pune in evidenta geometrii complicate din locuinta.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole