Averea bogatilor lumii a ajuns la 37.000 miliarde dolari

28 iunie 2007

Valoarea activelor detinute de cei mai bogati oameni din lume a crescut cu 11,4% in 2006, la 37.200 miliarde dolari, dar incetinirea avansului economic mondial ar putea determina temperarea ritmului in anii urmatori, potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch si Cap Gemini. La elaborarea studiului - Raport asupra Bogatiei Mondiale - au fost incluse averile persoanelor care detin lichiditati de peste un milion de dolari.

Ritmul de crestere este estimat sa incetineasca la 6,8% pana in anul 2011, cand valoarea activelor detinute de cei mai bogati oameni la nivel mondial este prognozata la 51.600 miliarde de dolari..

"Avansul mai multor economii internationale este estimat sa incetineasca. Riscurile asociate cresterii preturilor la energie si conflicteor geopolitice reprezinta o amenintare persistenta, adaugand o nota de incertitudine prognozelor noastre actuale", se spune in studiu.

Volatilitatea redusa a pietelor de marfuri si de capital semnalata in anul 2006 a redus atractivitatea unor investitii alternative, precum fondurile de hedging sau fondurile de investitii.

Expunerea investitorilor bogati pe segmentul de real estate a crescut la 24% in 2006, comparativ cu 16% in anul precedent, in timp ce expunerea pe instrumente de investitii alternative a scazut de la 20% la 10% in portofoliul investitorilor.

Cea mai rapida crestere a bogatiei s-a inregistrat in America Latina, respectiv 23%, urmata de Africa (14%), Orientul Mijlociu (12%) si regiunea Asia Pacific (11%). Cu un avans de 10%, America de Nord ramane regiunea cu cei mai multi investitori bogati din lume, 3,2 milioane de persoane intrand in categoria de milionari sau miliardari.

Avansul averilor la nivel mondial a depasit semnificativ avansul economic global din 2006, care s-a plasat la 5,4%.

in portofoliul investitional, "investitiile pentru pasiuni individuale" au o pondere de 1,8%. Un sfert din aceste fonduri sunt alocate achizitiei de iahturi, avioane si masini de lux, 18% pentru bijuterii, 14% pentru alte obiecte de colectie, precum vinuri si antichitati si circa 6% pentru sporturi.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro