Astazi: zi buna pentru declaratiile de venit

Persoanele care au obligatia sa declare veniturile pentru 2006 vor putea depune documentele si sambata, cand toate structurile fiscale teritoriale de administrare a veniturilor persoanelor fizice din tara vor functiona intre orele 8:30 si 14:00. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat vineri ca decizia a fost luata pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane fizice care au obligatia de depunere a declaratiilor de venit, tinand cont ca termenul limita de depunere este 15 mai.

Persoanele care au obtinut anul trecut venituri din activitati precum transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna declaratiile de venit pana marti, 15 mai, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi de pana la 100 de lei.

"Nedepunerea declaratiei de venit pana la data de 15 mai 2007 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la zece lei la 100 de lei, contribuabilul avand posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii mentionate mai sus", potrivit ANAF.

Plicurile transmise populatiei includ, pe langa cele doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate (formularul 200), ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale.

Persoanele fizice trebuie ca, dupa completarea celor doua formulare de declaratie de venit, sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt document.

Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completate, populatia va utiliza plicul primit, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.

Declaratiile de venit trebuie transmise doar de catre anumite persoane, care au obtinut anul trecut venituri din activitati cum ar fi transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze aceste declaratii.

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro