Astazi se decide soarta lui S.O.Vantu

Categorie: Pe scurt

Astazi la ora 15,00, Curtea de Apel Bucureşti se va pronunta în privinţa recursurilor declarate de Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian împotriva deciziei de arestare preventivă. CAB a judecat miercuri recursurile celor trei, potrivit AGERPRES.


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că preşedintele Traian Băsescu a făcut presiuni asupra lui pentru a-şi vinde o parte din trustul de presă si ca dosarul în care se cere arestarea sa este unul strict politic

"Nu avem de a face cu o problemă sau o operaţiune juridică. Este o problemă strict politică şi îmi pare rău că o serie de instituţii execută chefurile unui singur om", a spus Vîntu, în cadrul procesului care a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti.

Vantu a declarat că, în 2007, înainte de desfăşurarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui, Traian Băsescu l-a contactat pentru a-i cere ajutorul şi între ei s-a încheiat o înţelegere 'de modernizare a României', care cuprindea nouă principii, însă a constatat apoi că Băsescu le-a încălcat rând pe rând şi apoi 's-a trezit' cu emisari din partea şefului statului, care i-au cerut să-şi vândă o parte din trustul de presă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat, pentru 29 de zile, împreună cu Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani închisoare în dosarul FNI. 


Alte articole

Adauga comentariu