Asiguratii pot sa incheie contracte de asigurare cu casa pentru care opteaza sa faca acest lucru, in conformitate cu noile reglementari - Legea 95/2006 si Ordinul 345/2006 al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Toma Cristian. Orice cetatean roman are dreptul de a opta pentru orice casa de asigurari de sanatate, iar prin contract se aduc clarificari asupra relatiilor dintre asigurat si casa.
Directorul general al CASMB a mentionat ca obiectul contractului de asigurari sociale de sanatate il constituie asigurarea serviciilor medicale si acordarea de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate potrivit prevederile legale in vigoare pentru asigurat si co-asiguratii acestora.
In acest sens, CASMB a inceput sa incheie, de la 1 iunie 2007, trei tipuri de contract de asigurari sociale de sanatate potrivit reglementarilor in vigoare. Tipurile de contracte pe care CASMB le incheie sunt contracte pentru salariati si co-asiguratii acestora care se incheie de catre angajator, iar in cazul modificarilor raporturilor de munca sau de serviciu, contractul de asigurari sociale de sanatate se transfera de la un angajator la altul in conditiile legii. Aceste contracte au o anexa in care sunt prevazute toate semnaturile angajatilor.
Un alt tip de contract pe care CASMB il face este pentru persoane fizice care nu au o calitate de salariat si isi platesc personal contributia, astfel ca cel interesat incheie direct cu Casa de Asigurari a Municipiului Bucuresti contractul pentru serviciile de sanatate.
Un al treilea tip de contract se refera la persoanele care se asigura facultativ. Acestea se incheie direct cu CASMB, fiind valabile de la data semnarii si pana la data pierderii dreptului de domiciliu sau de sedere in Romania.
In ceea ce priveste contractele cu angajatorii, directorul CASMB a subliniat ca acestea sunt reactualizate, astfel incat daca se produc modificari in structura de personal a unei companii, firme sau institutii, acestea sa poata fi operate.
In ceea ce-i priveste pe pensionari, in momentul acesta, a subliniat Cristian Toma, sunt aproximativ 430.000 de persoane de pensionat pentru care nu trebuie realizata o programare pentru ca ei isi incheie contractele singuri, dupa o programare efectiva.
In luna septembrie, cel mai tarziu octombrie, se are in vedere semnarea unui contract cu casele de pensionare, astfel incat sa nu mai vina fiecare pensionar si sa semneze contractul, ci acest lucru sa se realizeze prin intermediul Casei Pensionarilor.
Potrivit directorului CASMB, scopul incheierii acestor contracte este acela de a avea o
situatie exacta a asiguratilor din Bucuresti si de a putea realiza un registru national cu asiguratii.  El a subliniat ca actualizarea anexei in cazul contractelor realizate cu angajatorii se face lunar.
In prezent, CASMB este cea mai mare casa de asigurari, cu un portofoliu de peste 1.600.000 de asigurati. Are peste 2.200 de furnizori de servicii medicale care sunt in relatii contractuale cu casa, intre care 338 de societati farmaceutice si 680 de farmacii pe intreg teritoriul Capitalei, 46 de unitati spitalicesti, multe dintre ele fiind printre cele mai mari si de prestigiu din tara, la care se adauga peste 900 de medici de familie, 124 de laboratoare de analize medicale, radiologie si imagistica medicala, precum si alte categorii de furnizori de servicii si dispozitive medicale care garanteaza accesul asiguratilor la toata gama de servicii, potrivit contractului cadru si normelor metodologice de aplicare a acestora.
Exista posibilitatea incheierii acestor contracte si on-line prin accesarea adresei www.casmb.ro/ sectiunea contractul de asigurat-completare on-line.
Marti a fost semnat primul contract cu o institutie, Oficiul Registrului National, care a semnat contractul pentru asigurarea serviciilor de sanatate cu Casa de Asigurari a Municipiului Bucuresti.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro