Artroza, cauze, simptome si tratament

Categorie: Comunicate de presa

In sezonul rece, bolile reumatice se pot agrava, din cauza umiditatii si temperaturilor scazute, articulatiile devin din ce in ce mai dureroase. Cauzele care determina aparitia artrozei sunt: ereditatea, tulburarile endocrine, obezitatea si tulburarile de nutritie, suprasolicitarea, slabirea fortei musculare, frigul, umiditatea, profesia, traumatismele sau leziunile de menisc si de ligamente. Primul semn care ne prevesteste aceasta afectiune este durerea, iar prima masura pe care trebuie sa o luati in astfel de situatii este consultarea unui specialist.

Tratamentul artrozei se bazeaza pe redarea mobilitatii articulare, oprirea evolutiei bolii si ameliorarea durerilor. La Tehnico Medical gasesti orteze medicale pentru sustinerea zonei afectate si chiar pentru prevenirea si prelungirea unui tratament chirurgical. Diagnosticul se pune de un specialist, in urma unui examen fizic complet prin care se examineaza articulatiile si se va nota istoricul durerilor si manifestarilor.

Factorii de risc in aparitia artrozei sunt: obezitatea, varsta, ereditatea, traumatismele articulare, modificari de static articulara. Din pacate, artoza nu poate fi vindecata, insa simptomatologia poate fi ameliorate daca respectam cateva reguli generale: exercitii pentru tonifierea musculaturii, scaderea in greutate, evitarea eforturilor fizice intense.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Artroza, cauze, simptome si tratament


Alte articole