Armuri moto-echipamente moto de prima necesitate

Categorie: Auto/Transporturi

Echipamentele moto sunt “soldatii” care te apara de accidentele neplacute sau de eventualele julituri din zonele expuse ale corpului, precum capul capul sau genunchii.

Pentru a se simti confortabil pe motocicleta, avem nevoie de echipamente si accesorii care nu numai ofera un aspect elegant, ci ne va asigura nivelul necesar de protectie. Indiferent de experienta, aveti nevoie de accesorii moto de incredere.

Este important accesoriile moto sa fie de o calitate inalta si sa ofere stabilitate si siguranta in orice situatie pe drum si sa fie utile pentru o lunga perioada de timp. Acestea trebuie sa combine compactitatea, designul elegant si manopera de calitate. Accesoriile moto trebuie sa fie durabile, rezistente la zgarieturi si usoare de utilizat.

Vom prezenta unele dintre cele mai necesare accesorii moto de care are nevoie fiecare motociclist pentru o conducere placuta si sigura.

 

Alegerea echipamentului moto

Echipamentul are o importanta deosebita in cazul conducatorilor de vehicule pe doua roti, pentru ca poate face diferenta dintre viata si… mai rau. In plus, alegerea corecta a echipamentului potrivit in functie de tipul plimbarilor sau de tipul motocicletei este vitala.

In mod obligatoriu, echipamentul moto trebuie sa fie compus din:

– casca;

–geaca (prevazuta cu protectii) sau armura;

– manusi;

– pantaloni (prevazuti cu protectii) sau genunchere;

– ghete moto sau orice alte ghete comode, care sa iti acopere gleznele.

 

Materialul echipamentelor moto

De la vremea ziarelor bagate sub haine, tehnologia a evoluat si ne-am trezit cu multe materiale pentru echipamente denumite care de care mai sofisticat: gore-tex, coolmax, kevlar, poliester etc

 

Armurile moto

O armura moto reprezinta cea mai importanta protectie a pasionatilor de vehicule cu motor pe doua roti. Produsul te poate proteja foarte bine la coloana vertebrala si clavicula, in cazul unui accident nedorit.

Daca un simplu echipament pentru motociclisti alcatuit din geaca si pantaloni te protejeaza in general contra alunecarii, armura moto ajuta la o siguranta suplimentara in deplasare.

Trebuie stiut faptul ca printre cele mai grave afectiuni, pe care le sufera motociclistii in cazul unui impact, este leziunea coloanei vertebrale, care poate duce la paralizie si chiar deces.

Calatoria ta prin oras sau pe autostrada devine mult mai sigura si fara emotii, daca vei folosi o armura auto, adaptata pentru nevoile tale.

De aceea, o armura moto poate insemna un colac de salvare in situatia unui accident. Dezvoltarea industriei de profil a dus la crearea unor elemente de echipament extrem de performant pentru motociclisti. Alege armuri moto de pe unimotors.ro

Astfel, armura moto este realizata din materiale de calitate, cu proprietati sporite de protectie, mulandu-se perfect pe corp si avand un confort deosebit. Este recomandat ca inainte de a merge in magazine sa achzitionezi o armura moto este bine sa cunosti cateva caracteristici ale acesteia.

De asemenea, intotdeauna cumpara un astfel de produs dupa ce l-ai incercat, deoarece acesta trebuie sa se muleze pe corp, pentru a nu risca sa se deplaseze in timpul calatoriei.

Armura moto este confectionata dintr-o combinatie complexa de materiale, cum ar fi cele pe bazza de textil, plastic sau polimeri. Modelele difera in functie de grosimea materialului si a protectiilor, care pot fi mai elastice sau mai rigide.

Verifica pe prospectul produsului daca acesta indeplineste standardele europene de protectie. Nu cumpara modele care nu au aceste specificatii, care confirma testarea si certificarea lor legala internationala.

 


Alte articole