Când aveți de ales între un aragaz electric și unul cu gaz, există mai multe diferențe de luat în considerare. Fiecare tip are propriile sale avantaje, astfel încât alegerea celui potrivit se reduce la prioritățile bucătăriei dvs., cum ar fi favorizarea unui aragaz ușor de curățat în locul a unuia mai bun pentru gătit.
Pentru a vă ajuta să luați decizia corectă, iată câte 5 beneficii ale aragazelor electrice și cu gaz.
Cu excepția cazului în care bucătăria dvs. este deja racordată la gaz, va fi mai ieftin inițial să instalați o gamă electrică. Aragazele electrice tind, de asemenea, să coste mai puțin decât cele cu gaz de calitate comparabilă. În funcție de tipul de blat și de caracteristicile de care aveți nevoie, aragazele electrice sunt disponibile într-o varietate de prețuri pentru a vă satisface bugetul și nevoile de gătit.
Curățarea este simplă dacă aveți un aragaz electric cu o suprafață netedă. Resturile de la gătit pot fi șterse de pe suprafața plană în câteva secunde. În cazul aragazelor electrice tradiționale, puteți scoate bobinele pentru a curăța cu ușurință blatul de bucătărie și suprafața de dedesubt.
Elementele electrice ale aragazelor convenționale sunt cunoscute pentru încălzirea lor uscată și uniformă. Cuptoarele electrice cu convecție folosesc un ventilator integrat pentru a circula aerul fierbinte și pentru a încălzi și mai eficient, ceea ce elimină probabilitatea arderilor și ajută la gătirea uniformă.
Blaturile electrice folosesc un procent mai mare din energia pe care o consumă pentru a găti. Un blat cu inducție asociat cu vase magnetice este de departe cel mai eficient mod de a găti. Acesta poate fierbe apa de aproape 2 ori mai repede decât un aragaz obișnuit datorită tehnologiei electromagnetice. Aceasta înseamnă că veți profita la maximum de energia pe care o plătiți.
Siguranța în bucătărie este întotdeauna importantă de luat în considerare, în special în gospodăriile cu copii. Gamele electrice au, de obicei, o lumină indicatoare de „suprafață fierbinte”, iar blaturile cu inducție vor încălzi doar zona în care se atinge oala, lăsând restul blatului rece la atingere. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la funcționare defectuoasă sau la scurgeri de gaz.
Arzătoarele cu gaz permit schimbări instantanee de căldură în timpul gătitului, deoarece o flacără nu are nevoie de timp pentru a se încălzi sau a se răci, ca în cazul unui aragaz electric. Atât bucătarii începători, cât și profesioniștii, preferă adesea aragazele pe gaz atunci când au nevoie de schimbări rapide de căldură pentru anumite rețete și nu doresc să folosească mai multe arzătoare pe diferite setări.
Grătarele metalice de pe suprafețele aragazului cu gaz sunt mai dure decât suprafața aragazelor electrice. Suprafețele netede sunt realizate din sticlă sau ceramică, deci este necesară mai multă grijă pentru a evita zgârierea sau crăparea suprafeței. Grătarele metalice vor rezista fără probleme la vasele grele sau cu textură aspră.
Atunci când vine vorba despre utilități, gazul este în general mai ieftin decât electricitatea. Chiar dacă costul racordării inițiale la gaze este mai scump, veți economisi bani pe termen lung, plătind mai puțin în utilități. Aceste economii se pot aduna.
Dacă gătiți cu un wok sau alte vase cu fund rotunjit, aragazele cu gaz sunt o necesitate. Flacăra unui arzător cu gaz vă va încălzi vasele mai uniform, făcându-le perfecte atât pentru vase de zi cu zi, cât și pentru vase cu formă neobișnuită.
Dacă curentul este oprit, puteți găti în continuare cina pe majoritatea aragazelor cu gaz. Pur și simplu aprindeți manual arzătoarele cu un chibrit sau o brichetă. Acest lucru face ca aragazele cu gaz să fie un beneficiu major pentru casele din zonele care suferă adesea de condiții meteorologice nefavorabile și întreruperi de curent extinse.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro