Compania americană se luptă pentru ca produsul său principal, iPhone-ul, să rămâne în continuare un protector al datelor personale ale utilizatorilor chiar dacă justiția, la solicitarea FBI a emis un ordin prin care solicită companiei să deschidă „ușa din spate”, astfel încât anchetatorii să aibă acces la datele din telefonul autorului sângerosului atac de la San Bernardino.
Cazul declanșat odată cu atacul de la San Bernardino, soldat cu 14 morți, poate deveni un precedent destul de periculos în ceea ce privește protecția datelor personale, reprezentând în același timp o premieră în sistemul legal american care pune în balanță securitatea națională și dreptul cetățeanului la intimitate.
Tim Cook, CEO-ul Apple, spune într-o declarație oficială că solicitarea decriptării datelor de pe dispozitivele companiei nu este o premieră, iar că această problemă nu ar trebui rezolvată în justiție, ci prin legi clare în Congresul Statelor Unite. Pentru a oferi o imagine mai clară asupra implicațiilor pe care le are solicitarea FBI, Tim Cook s-a exprimat plastic, spunând că, în cazul în care s-ar ajunge la aplicarea decriptării pentru iPhone-ul folosit de către unul dintre atacatori, ar fi echivalentul declanșării cancerului în software.
Nu în ultimul rând, reprezentanții Apple spun că, prin acest efort comun al justiției și al FBI-ului, le este violat dreptul la libertatea de exprimare, iar solicitarea costrucției unui soft care să permită accesare de către terți a unor informații personale contravine valorilor companiei, scrie MoneyControl.com.
Sursa Foto: www.tweaktown.com
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro