Apple esueaza spectaculos pe una dintre cele mai mari piete de smartphone-uri

16 iulie 2018

Apple pare sa nu reuseasca sa-i convinga pe utilizatorii de pe cea dea treia piata de smarphone-uri din lume. Compania s-a lovit de dificultati majore in castigarea de cote de piata in India, a pierdut manageri importanti din departamentul de vanzari si distributie pe aceasta piata si nu a reusit sa construiasca relatii cu operatorii de telefonie mobila.

O alta piedica in calea succesului iPhone-ului pe piata din India este pretul ridicat, aspect la care contribuie si taxele vamale mari pe care autoritatile le impun pentru acest tip de produse.

În aceste conditii, indienii prefera dispozitive mai ieftine provenite de la producatori asiatici. Unul dintre cei mai apreciati producatori pe piata din India este Samsung, dar Oppo si Vivo sunt alte branduri asiatice de succes in India.

Potrivit Bloomberg, Apple a pierdut o serie de verigi important din lantul local de vanzari si distributie, ceea ce impune actiuni decisive de restructurare a activitatii pe plan local, astfel incat pana la finalul anului sa obtina cote de piata importante.

Conform unor date reiesite dintr-o cercetare Counterpoint, citata de Business Insider, Apple nu se claseaza in top cinci producatori de smartphone-uri din India.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro