Apple devanseaza Samsung in topul vanzarilor de smartphone-uri

Categorie: Pe scurt

In ultimii doi ani Samsung a dominat vanzarile globale de smartphone-uri, dar in ultimul trimestru din 2016, Apple a reusit sa surclaseze producatorul sud-coreean si sa se instaleze pe prima pozitie, cu vanzari mai consistente.focuz.ru

Samsung nu s-a clintit de pe pozitia de lider din ultimul trimestru a anului 2014, pana in ultimul trimestru a anului trecut, cand a cedat fruntea clasamentului concurentului Apple. Datele au fost prezentate intr-un studiu lansat miercuri, 15 februarie, de catre firma americana de consultanta si cercetare in IT, Gartner. Raportul arata ca in perioada octombrie-decembrie 2016 Apple a vandut 77 de milioane de iPhone-uri, in timp ce concurentu sud-coreean s-a oprit la 76,8 milioane de unitati. Aceasta schimbare de pozitii in clasament vine dupa o perioada foarte buna pentru Apple, care a inregistrat o crestere de 7,7% pe an, in timp ce Samsung a trecut printr-o perioada nefasta, inregistrand o scadere de 7,7% in 2016, fata de 2015.

Situatia Samsung se datoreaza in mare masura problemelor generate de Galaxy S7, smartphone-ul varf de gama al companiei care a fost retras datorita unor probleme tehnice majore. Samsung a avut de suferit si pe segmentul telefoanelor medii, segment pe care se remarca din ce in ce mai mult, constructorii chinezi.


Alte articole