Apple ar putea renunța la iTunes odată cu următorul update Mac

Categorie: IT & C

O aplicație care a definit modul în care o generație a consumat muzica se apropie de finalul carierei. În cadrul următoarei conferințe pentru dezvoltatori, Apple va anunța sfârșitul carierei serviciului, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Cu ocazia conferinței Apple va anunța noile aplicații pentru sistemul de operare MacOS prin care utilizatorii vor putea accesa conținutul video, emisiunile și show-urile TV, precum și muzica preferată. Aceste aplicații, Music, TV și Podcasts există deja pe iPhone și iPad. Odată cu următoare actualizare programată de Apple și utilizatorii de Mac le vor avea la dispoziție.

Conform Bloomberg, utilizatorii de iTunes și de Mac vor reuși să facă tranziția foarte ușor prin intermediul aplicației Music, dar nu se știe încă modul în care va fi retras iTunes de pe Microsoft Windows.

iTunes a revoluționat lumea software-ului muzical la începutul anilor 2000, fiind disponibil pentru prima dată doar pe Mac sau pe PC-urile care rulau cu sistemul de operare Windows. Platforma, care a început să găzduiască și conținut video începând din 2005, a contribuit la succesul Apple iPod deoarece era o soluție accesibilă pentru „aprovizionarea” cu muzică.

Preferințele consumatorilor s-au schimbat de-a lungul anilor, așa că Apple a trebuit să se adapteze pentru a putea concura cu servicii ca Netflix sau Spotify.

Foto: ibtimes.com


Alte articole