Aplicatiile unui furtun spiralat si rolul acestuia

Categorie: Comunicate de presa

Universul instalatiilor si al serviciilor aferente este unul care, in absenta echipamentelor si accesoriilor conexe, nu ar putea exista. Asadar, fie ca este vorba de o simpla transportare a apei, o canalizare sau o lucrare mai complexa de conectare la retea a unui cartier de blocuri ori uzina industriala, tevile si furtunurile de calitate sunt o prezenta indispensabila.

De asemenea, fie ca ne raportam la unitati industriale sau firme specializate in anumite tipuri de servicii precum service-urile auto sau de alta natura, toate au nevoie de sisteme ce au la baza un furtun spiralat.

Ce este furtunul spiralat si care este rolul acestuia?

La prima vedere, un furtun spiralat nu se distinge prea mult de unul obisnuit, realizat din material plastic. Atunci cand il inspectam cu atentie insa, vor observa anumite caracteristici tehnice care fac diferenta.

In primul rand, un furtun spiralat suporta presiuni mult mai mari fata de unul clasic, fiind de regula utilizat in sfera industriala si mai rar in gospodarie. Prin urmare, un furtun flexibil din PVC este ideal pentru a uda gradina, intrucat jetul de apa pe care il transporta poate fi suportat de catre acesta. Pe de alta parte, nu ar face fata unor presiuni de cateva atmosfere, asa cum se intampla in cazul diverselor unitati industriale.

Unde se folosesc furtunuri spiralate?

Se va intalni furtun spiralat in cadrul unor ateliere de confectii metalice, unde este necesara actiunea preselor hidraulice si unde presiunile care ating cateva atmosfere reprezinta o normalitate. Mai mult decat atat, furtunul spiralat este o prezenta constanta in cadrul echipamentelor din cadrul service-urilor auto.

Cel mai frecvent utilizate sunt furtunurile spiralate din vulcanizari, unde sunt de umflat roti de toate marimile, de la cele ale unor autoturisme de mici dimensiuni, pana la cele ale tractoarelor sau camioanelor. Si in aceste situatii, presiunea exercitata este extrem de mare, motiv pentru care este absolut necesar un furtun spiralat.

Mai mult decat atat, un astfel de furtun poate fi utilizat si ca suflanta de aer, in scopul curatarii anumitor dispozitive ori suprafete de lucru din spatiile industriale. Poti lua drept exemplu echipamentele folosite pentru suflarea rumegusului dintr-o fabrica de mobila sau eliminarea piliturii de fier dintr-un atelier unde activitatea de baza este prelucrarea metalelor.

Furtunuri simple sau cu protectie

Luand in considerare mediul in care este utilizat, un furtun spiralat necesita o protectie speciala. Prin urmare, nu mai poate fi vorba de furtunuri simple, ci de echipamentele complexe, ce pot suporta presiuni de 20-30 de bari. Acestea sunt alcatuite dintr-un strat de baza, cu rolul de a asigura circulatia fluidului si un strat exterior confectionat din PVC, de diverse grosimi.

Cat priveste aplicatiile unui furtun spiralat de acest fel, acestea pot varia de la actionarea unor simple pistoane pneumatice, dispozitive de curatare, compresoare, pana la elevatoare de dimensiuni colosale.

Ce beneficii prezinta furtunurile spiralate din gama complexa oferita de Tehnovest Pneumatikatlas? Daca flexibilitatea, mobilitatea, rezistenta si calitatea la un pret rentabil reprezinta pentru tine cerinte de baza, nu exista sa nu descoperi produsele din cadrul site-ului mentionat.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Aplicatiile unui furtun spiralat si rolul acestuia


Alte articole

Adauga comentariu