Dreptul comercial este indispensabil oricărei întreprinderi, fie ea mare sau mică. Acest drept le asigură antreprenorilor anumite drepturi în sfera comerțului, dar și le trasează clar responsabilitățile. Astfel, expertiza unui avocat drept comercial este întotdeauna necesară în această arie de activitate. Ce reprezintă dreptul comercial? Care sunt cazurile în care apelam la un avocat specializat in dreptul comercial?
Dreptul comercial este un corp de reguli stabilite pentru a proteja și regula activitatea persoanelor și business-urilor din comerț. Toate entitățile angajate în activități de vânzare, cumpărare și schimb sunt supuse legilor date de către dreptul comercial. Dreptul comercial interacționează și cu alte legi, precum cele cu privire la protecția consumatorului.
Fiecare țară în parte își are propriul set de reguli, întocmite pentru toate ariile de activitate din societate. În cazul dreptului comercial, problemele de natură legală care pot apărea sunt:
În România, avocații se confruntă cu toate cazurile enumerate mai sus.
Una din cele mai frecvent întâlnite probleme la nivel de comerț este violarea termenilor impuși de contracte. Aceste contracte pot fi de vânzare-cumpărare, contracte ce țin de alte părți precum o bancă sau o firmă de curierat. Tranzacțiile dintre business-uri și consumatori se încadrează și ele în această categorie.
Tranzacțiile dintre business-uri și consumatori se realizează prin semnarea unui contract. Orice abatere de la punctele enunțate în contract poate fi pedepsită prin lege. Un avocat expert în drept comercial face cercetări cu privire la această situație și vine cu soluții viabile pentru ambele părți.
O a doua situație în care avocații experți în drept comercial se implică ține de transferul de întreprinderi. Ce înseamnă aceasta? Acest fapt se referă la cumpărarea unei firme deja existente pentru a începe sau dezvolta propria afacere. Uneori această acțiune este mai avantajoasă decât să iei totul de la zero.
Câteva dificultăți care pot apărea în acest transfer se referă în special la:
O societate comercială, când ajunge la faliment sau în alte situații similare, este forțată să își înceteze activitatea. Aceasta este o decizie dificilă, care îi pune în dificultate pe mulți antreprenori.
Ce este de făcut înainte ca acțiunea să fie finalizată are legătură, în mod special, cu taxele datorate și angajații. Într-o primă fază trebuie plătite taxele datorate și, bineînțeles, trebuie păstrat și istoricul activității comerciale desfășurate. În al doilea rând, angajații trebuie plătiți pentru munca neplătită până în acel moment.
Plângeri din partea consumatorilor
O altă problemă cu care o societate comercială se poate confrunta este cea legată de plângerile din partea consumatorilor. Indiferent de serviciile prestate sau de produsele vândute, consumatorii pot depune plângeri din mai multe motive:
Plângerile din partea consumatorilor pot fi remediate cu ajutorul unui avocat dacă acestea nu sunt justificate sau în lipsa dovezilor.
Proprietatea intelectuală este protejată prin lege, iar orice încălcare a ei aduce cu sine penalități aspre. În cazul în care o firmă își are proprietatea intelectuală pusă în pericol, poate apela la un avocat expert în drept comercial.
Buju Stanciu & Asociații este o echipă de avocați din București, la care poți apela în privința dreptului comercial. Ei îți oferă consultanța juridică necesară și avocatul care să îți rezolve problemele. Apelează la ei pentru seriozitatea, tactul și promptitudinea muncii depuse.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Apelează la serviciile unui avocat de drept comercial din București
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro