Apartamentele cu doua camere devin mai scumpe

Piata imobiliara din Romania da semen timide de revenire, mai ales pe segmentul apartamentelor cu doua camere. In ultimul an, acest tip de locuinte nu s-a devalorizat, mai ales datorita programului „Prima Casa”, fiind categoria de locuinte care se incadreaza cel mai bine in sumele garantate prin program.

In ultima luna, cerea pentru apartamentele cu doua camere s-a manifestat mai activ in piata, ceea ce a determinat o crestere a pretului mediu cu 1%, informeaza DailyBusiness.ro. Conform raportului lunar de monitorizare al pietei imobiliare realizat de AnunturiParticulari.ro, in ultimele 12 luni, pretul apartamentelor cu doua camere a scazut cu numai 3%, iar in cursul ultimei luni a recuperat 1% din aceasta scadere.

Conform calculelor realizate de AnunturiParticulari.ro, in urma cresterii, pretul mediu al unui apartament cu doua camere, reiesit din anunturile publicate in presa scrisa si pe site-uri specializate, ajunge la 53.860 euro. În luna aprilie pretul unui astfel de apartament ajungea la 53.306 euro. In ultimele 12 luni, s-a inregistrat o variatie a preturilor pentru astfel de locuinte de aproape 1.500 de euro.

Cele mai cautate apartamente sunt cele in constructii noi, cele cu doua camere din blocurile vechi au inregistrat in luna mai o scadere cu 3% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce apartamentele cu trei sau patru camere au ajuns la scaderi de 7% pentru aceeasi perioada.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro