Anuntul “cumparam argint si amanetam” m-a ajutat sa obtin suma de bani dorita

Categorie: Afaceri, Diverse

Atunci cand vine vorba de metalele pretioase cu totii avem preferinte. Unii dintre noi prefera bijuteriile din aur galben sau alb, atii prefera argintul si asa mai departe. Bineinteles ca exista diferente considerabile intre aur si argint. Pe langa aspect, aurul este mult mai scump decat argintul. Dar cu toate acestea daca ai bijuterii, tacamuri, monede sau lingouri din argint acasa, in vremurile grele poti obtine sume frumoase pe ele.

De ce sa cumperi obiecte de aur sau argint?

Cu toate ca in ultimul timp s-a remarcat o scadere a achizitionarii obiectelor din aur si argint, oamenii indreptandu-si atentia catre imitatiile disponibile pe piata (datorita pretului redus al acestora), ideea de a achizitiona produse (fie ele bijuterii, monede, lingouri, tacamuri, vesela etc.) din aur si argint este o idee extrem de buna. De ce? Pentru ca timpul ne-a demonstrat de nenumarate ori ca in vremurile grele, aurul si argintul nu se depreciaza, sau nu foarte mult. Adica astazi cumparam argint si amanetam produsul respectiv in cate luni sau ani, fie obtinem un pret asemanator, fie obtinem un pret mai bun. Lucru pe care nu il putem obtine in cazul altor obiecte, mai ales daca vorbim de tehnologie – telefoane, pc-uri si asa mai departe, care isi pierd valoare imediat ce au fost scoase din cutie. Prin urmare, nu ar fi rau sa investeti in aur sau argint cand observe o scadere a pretului acestuia si mai apoi sa le vinzi imediat ce pretul incepe sa creasca.

Intretinerea obiectelor din argint si aur

Daca doresti sa vinzi o bijuterie, din aur si chiar din argint, trebuie sa stii ca ai sanse mai mari sa o vinzi la un pret mult mai mare daca aceasta arata impecabil – fara sa aiba urme de folosire, murdarie, zgarieturi sau alte defecte. Prin urmare ar trebui sa le acorzi o atentie putin mai speciala, spre exemplu sa evitati sa gatiti sau sa efectuati operatiuni cu curatare cu solutii chimice, purtand bijuterii pretioase. De asemenea, din cand in cand si bijuteriile trebuie curatate. Insa nu o face acasa si cu produse obisnuite, caci acestea pot afecta aspectul bijuteriilor. Astfel, pentru a nu se deteriora si pentru a-si pastra aspectul o perioada cat mai indelunga de timp, bijuteriile din aur si argint trebuie curatate in mod profesionist, folosind produse si echipamente profesionale.

Bineinteles ca exista si locuri unde poti vinde bijuteriile indiferent de modul in care acestea arata, spre exemplu Casa de Amanet AGS cumpara bijuterii, vesela, tacamuri, lingouri sau monede din aur sau argint indiferent de puritate, forma, karate sau modul in care acestea arata. Astfel, ele pot fi rupte, zgariate si asa mai departe si totusi vor fi primite si veti beneficia de o suma frumusica de bani. Bineinteles ca inainte de a va calcula suma finala, mai ales daca vorbim de lingouri, mai intai se va face o evaluare a acestora si mai apoi ti se va face o oferta de pret cu cel mai bun pret de pe piata. Ba mai mult decat atat, daca ai o cantitate mare (vorbim aici de argint industrial si lingourile de argint), poti negocia pretul final.

Te afli intr-un impas financiar? Iata de ce sa vinzi obiectele de aur si de argint pentru a iesi din aceasta situatie.

Asa cum iti spuneam si mai devreme aurul si argintul isi pastreaza in timp valoarea, iar astfel vei putea beneficia de aceeasi suma pe care ai achitat-o pentru a intra in posesia bijuterii sau lingoului, chiar si dupa ani si ani. Iar atunci cand alegi sa vinzi unei case de amanet beneficiezi de suma de care ai nevoie intr-un timp scurt. Mai mult decat atat, daca piese de colectie, primite in dar de la bunici sau de la strabunici, atunci este foarte probabil sa detii o mica avere si nici sa nu stii. Prin urmare iti recomandam sa alegi o casa de amanet serioasa, care sa iti ofere cel mai bun pret. Iar in cazul in care doresti sa le amanetezi, adica sa le recuperezi dupa un anumit timp iti recomandam sa fii atent la urmatoarele aspecte:

  • Comisionul pe care il vei plati pe zi – comisionul difera de la o casa de amanet la alta, indicat ar fi sa alegi cel mai bun comision de pe piata.

  • Timpul maxim pe care ti-l ofera casa de amanet – unele companii iti ofera 30 de zile, altele mai putin.

  • Greutatea si puritatea obiectelor pe care le amanetezi.

Este la fel de important ca toate acestea sa fie mentionate in contractul pe care il semnezi cu casa de amanet.

In cazul in care doresti sa cumperi dintr-o casa de amanet, poti beneficia de produse extraordinare la preturi foarte mici, uneori poti chiar si la jumatate de pret din cat ar valora acel produs daca ar fi nou. Dar la fel ca in cazul amanetatii trebuie sa in vedere cateva aspecte, precum:

  • Aspectul bijuteriei – Casele de amanet care se respecta vor curata si repara eventualele defecte ale bijuteriei, alte in schimb nu vor face acest lucru, deci fi cu bagare de seama.

  • Certificatul de garantie – Ei bine, casele de amanet care se respecta iti vor oferi, pe langa bonul fiscal, un certificat de garantie. In acesta trebuie sa fie neaparat specificate gramajul si caratajul bijuterii pe care o achizitionezi.

Atat aurul cat si argintul au calitatile, avantajele si dezavantajele lor. Iar optarea pentru aur sau argint tine doar de preferintele si bineinteles, bugetul tau.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole