ANPC a amendat firmele de catering. Printre cunoscuti:Snack Attack, La Matache sau Bon Apetit

19 iunie 2008

Compania de Catering Snack Attack are o deviza buna: Englezii o fac cel mai bine! In cazul lor,  am constat ca au dreptate: romanii nu stiu sa faca afaceri onorabile, sau macar curate! ANPC a dispus verificarea firmelor de catering din capitala, privind modul in care comerciantii indeplinesc serviciul la care tot mai multi romani recurg fie pentru masa de zi cu zi, fie pentru evenimente speciale, scopul fiind acela de a stabili daca sunt respectate prevederile legale in acest sector al alimentatiei publice. Au fost controlati 36 de operatori economici din domeniu, constatandu-se deficiente in prestarea serviciului la 28 dintre aceştia. Abaterile au fost sanctionate cu amenzi contraventionale, in valoare totala de 117.000 lei. Totodata, s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a 206 kg materii prime şi preparate culinare, care depaşisera data limita de consum sau erau nesigure. Produsele fara elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

Potrivit ANPC, in urma acestor controale, nereguli au fost gasite in urmatoarele localuri:

- comercializarea produselor cu elemente de identificare incomplete, prezentare incorecta a acestora in pliantele publicitare: Sushi Mania, La Matache, Grand Professional, Alfa Delivery, Burtoni Bistro, Fast Food Dacia, Restaurant Tequilla, Farr Group, Pizza Ka, Paco Club, Midi Developement;
- livrarea preparatelor culinare pregatite in spatiu neautorizat: Gastromania;
- prepararea produselor destinate clientilor din materii prime avand data limita de consum depaşita sau cu aspect şi miros modificate: Gusto, Sinaia, Eurest Rom, Special Food, Snack Attack, Restaurant Banat;
- nerespectarea conditiilor termice impuse şi a conditiilor de vecinatate a produselor in spatiile frigorifice: Missy Com, Mega Mar, Bon Apetit, Kintesense Group, Dutro Impex, Royal Food, India Limited (pastrarea produselor culinare pe ziare), Nan Jing, Romanian Catering, Farr Group;
- dotarea spatiilor de lucru cu aparate frigorifice uzate, degradate sau nedotate cu grafice de temperatura: Nan Jing, India Limited, Royal Food, Dutro Impex, Kintesense Group, Bon Apetit, Mega Mar, Missy Com.

Abaterile au fost sanctionate cu amenzi contraventionale in valoare totala de 117.000 lei, 206 kilograme de preparate şi materii prime cu data limita de consum depaşita au fost oprite definitiv de la comercializare, iar produsele fara elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

Rezultatele sunt aşadar departe de a fi liniştitoare, iar atentia trebuie sa fie cu atat mai mare cu cat vara este abia la inceput. Temperaturile ridicate pot altera mancarea intr-un timp foarte scurt, aşa incat este indicat sa verificam produsele ce ne sunt servite inainte de a le consuma. Nu trebuie sa neglijam nici termenul de valabilitate al produselor, iar in cazul in care avem indoieli in legatura cu acestea, putem refuza orice produs.

Un sfat de retinut din partea ANPC: La cumpararea produselor alimentare solicitati şi pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea sau siguranta unui produs.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro