Angajatii romani cred ca patronii fac averi de pe urma muncii lor

12 octombrie 2012

Un studiu realizat de Dedalus documenteaza o atitudine care poate fi observata cu ochiul liber printre angajatii romani. Acestia nu au incredere in antreprenori despre care cred ca se imbogatesc pe spinarea angajatilor. In acelasi timp, considera ca prosperitatea financiara poate fi atinsa doar prin furt, nu prin activitati cinstite.

Cu toate acestea, 70% dintre participantii la studiu considera ca antreprenorii constituie categoria care genereaza prosperitate economica. 65% dintre cei intervievati sunt de parere ca intreprinzatorii reusesc sa se imbogateasca folosind forta de munca a angajatilor, pe care nu ii platesc corespunzator, in timp ce 57% sunt de parere ca doar prin hotie se poate ajunge la o situatie financiara prospera.

Un alt rezultat al studiului arata ca 69% dintre romani sunt de parere ca antreprenorii lucreaza mai putin decat angajatii, iar 57% considera ca in afaceri, succesul este determinat si de noroc.

Desi perceptia asupra antreprenorilor nu este una pozitiva, acesta se imbunatateste direct proportional cu nivelul de educatie si de venit a celor intervievati.  

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro